Arkiver

NyhederSoftware

IT-Universitetet lytter: Nu kommer der flere softwareudviklere i Danmark

Intensive Kurser Prorektor IT-Universitetet Trendsonline

IT-Universitetet har netop offentliggjort planer om at øge optaget til bacheloruddannelsen i softwareudvikling med 50 procent fra efteråret 2016. Særligt ønsker IT-Universitetet at tiltrække flere kvinder til softwareudvikling.

Der er stor efterspørgsel på højtuddannede med ’hårde’ it-kompetencer, og mange virksomheder har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Derfor har IT-Universitetet nu besluttet at øge optaget på bacheloruddannelsen i softwareudvikling. Så efter sommerferien vil der være godt fyldt op i auditorier og undervisningslokaler på IT-Universitetet på Amager.

“Vi har konstateret en stadigt stigende efterspørgsel på softwareudviklere fra erhvervslivet, og det har vi lyttet til. Der er rift om vores studerende, når de kommer ud på arbejdsmarkedet, og ledighedstallene for vores nyuddannede kandidater er meget lave. Ved at optage flere studerende på softwareudvikling er vi med til at sikre, at Danmark i fremtiden kan dække behovet for højtuddannede it-specialister med stærke tekniske kompetencer,” udtaler rektor Mads Tofte.

Det vil betyde 135 nye ansigter på softwareudviklings uddannelsen, når efterårssemesteret starter i august. I efterårssemestret 2015 optog IT-Universitetet 89 nye studerende.
IT-Universitetet finansierer indtil videre selv det øgede optag via egenkapitalen – det svarer til en investering på fem millioner kroner det første år.

Læs også: Direktør i Trustpilot: Danske udviklere er ikke erfarne nok

Flere kvinder på IT-Universitetets ønskeliste
IT-Universitetet vil gerne gøre op med fordommen om, at softwareudvikling kun er for nørdede typer, der ved alt om programmering i forvejen, og Mads Tofte håber særligt, at flere kvinder vil søge ind på uddannelsen.

“Softwareudvikling er en attraktiv uddannelse for alle unge mennesker, der er gode til matematik. På uddannelsen får man rige muligheder for at udfolde sit matematiske talent, og karrieremulighederne er rigtig gode,” lyder det begejstret fra Mads Tofte.

Særligt flere unge kvinder ønsker IT-Universitetet at tiltrække til softwareudvikling. Derfor får IT-Universitetet, ifølge Mads Tofte fra efteråret nye tilbud til de studenter, der i skolen har vist talent for matematik, men som ikke har erfaring med at programmere.

“Vi håber på, at flere kvinder vil søge optagelse i år, og vi har sat flere initiativer i gang for at appellere til de unge kvinder. Forskning har vist, at det er mere almindeligt blandt kvinder end blandt mænd at være god til matematik uden samtidig at have erfaring med at programmere,” forklarer Mads Tofte.

For at imødekomme studerende uden erfaring med programmering giver universitetet ekstra ‘spørgetimer’ samt flere øvelser og hjælpelærere på uddannelsen. Desuden har en gruppe kvindelige studerende selv taget initiativ til at starte netværket Codher for kvinder, der vil lære at programmere.

Læs også: Mangler Danmark udviklere eller talent?

Skriv et svar