Arkiver

NyhederSustainable TechVenturekapital

Danish Ventures er ny fond med fokus på bæredygtigt design

bæredygtigt design

Med denne formelle lancering af Danish Ventures, er der også formelt set åbnet for investeringer. Målet er at investere 5-15 millioner i op til 20 virksomheder i løbet af 2016 og 2017. Men hvad betyder bæredygtigt design, og hvad vil den nye fond investere i?

En ny dansk investeringsfond blev lanceret her til morgen i den gamle gårdhave ved Frederiksholm Kanal i København, hvor omkring 100 investorer var inviteret indenfor. Gårdhaven Index: Design to Improve Life, der har startet den nye fond Danish Ventures sammen med Dansk OTC.

Index Award er bredt anerkendt for at være den vigtigste og mest præstigefulde designpris i verden. Den uddeles hvert år af en international jury, der for tiende gang sidste år uddelte prisen til de fem bedste designs, der gør livet bedre, hvor af den amerikanske Elon Musk vandt hovedpræmien i 2015.

En fond der belønner bæredygtigt design

Den nye fond er tæt forbundet med Index: Design to Improve Life, ikke kun i fondens fokus og organisation, men også i ansøgningsprocessen, da den vil forbindes med den årlige Index Award.

Det er non-profit organisationen Index: Design to Improve Life og Dansk OTC, der sammen har startet den danske fond, der sigende også hedder Danish Ventures – Investing in Design to Improve Life, altså den danske fond der investerer i design, der forbedrer menneskets levevilkår.

Med det netværk som Index har skabt gennem Index: Awards, får Danmark ikke kun en ny dansk fond med kapital til unge virksomheder, der har en særlig design dimension. Virksomhederne får også adgang til et unikt netværk og internationale ressourcer, og kan på den måde hurtigere komme i kontakt med de rigtige kunder, brugere og investorer.

Læs også: Elon Musk vinder verdens vigtigste designpris i Helsingør

En fond der tiltrækker prominente personligheder

Danish Ventures receptionen blev åbnet af danmarks Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen, mens forfatter, investor og medstifter af Salus Partners i Schweiz, Brian Hashemi, og direktør for research og design, Paola Antonelli, gæstede receptionen med internationale perspektiver på innovation gennem design.

I fondens bestyrelse sidder også serieiværksætter Tine Thygesen, der er medstifter af nordens første tech kontorfællesskab, Founders House, samt Europas største startup hub, Startup Village på Islands Brygge i København.

”Når pengene er rejst, så er der et venture hold, der udvælger investeringerne, og de udvalgte virksomheder skal bestyrelsen derefter godkende eller afvise,” forklarer Tine Thygesen.

Tine Thygesen sidder i bestyrelsen af den nye fond sammen med fire erhvervsfolk med berøring i Index: Design to Improve Life eller Dansk OTC. Hertil udgør venture holdet fire forskellige erhvervsprofiler inden for innovation, digitalisering og iværksætteri.

Ledelsen af Danish Ventures består af Index direktøren, Kigge Hvid, Dansk OTC Managing Partner Jesper Bak, og Martin Rasmussen, der vil fungere som den nye fonds direktør.

 

Skriv et svar