Arkiver

E-handelHardwareIværksætterprisenNyhederPlatform

Iværksætterprisen 2016 – vinderen er …

I dag gæster omkring 900 iværksættere og erhvervsfolk BioNutria park i Randers, hvor der afholdes Iværk&Vækst og årets iværksætterpris 2016 skal uddeles til tre startups inden for tre forskellige kategorier. 

Det er blot få timer siden de håbefulde østjyske iværksættere sad og ventede i spænding på, at årets vindere af iværksætterprisen 2016 skulle offentliggøres. De østjyske startups er blevet vejet og analyseret af en ekspertjury, men i dag skulle ni nominerede blive til tre vindere. Første vinder på scenen var Nina Frederiksen og Mikkel Sørensen, som modtog Business Region Aarhus’ iværksætterpris for:

Bedste fysiske produkt

Sleepbag.dk har udviklet en babysovepose baseret på NASA-teknologi. Det betyder, at soveposen blandt andet kan hjælpe med at regulere barnets kropstemperatur.

Læs mere om Sleepbag her

“Det har været en turbulent rejse at komme hertil, men en pris som denne gør en stor forskel for os. Det giver os en tro på, at vores produkt og vores virksomhed har potentiale,” fortæller den begejstrede vinder Nina Frederiksen.

Vinderne af Bedste Fysiske Produkt, Sleepbag.dk
Vinderne af Bedste Fysiske Produkt, Sleepbag.dk

De næste, vi kunne klappe på scenen var de fire stiftere bag Reeltrak, som løb med prisen for:

Bedste Immaterielle Produkt

Reeltrak tilbyder verdens første musiktjeneste med original musik i stems. Et stem er en samling spor leveret i én fil, som kan skilles ad. Reeltrak kan levere en service, der gør det muligt for musikere at udvikle og mixe egen musik baseret på originalt materiale.

Vinderne af Bedste Immaterielle Produkt, Reeltrak
Vinderne af Bedste Immaterielle Produkt, Reeltrak

“Den her pris giver os mod på at gå videre med projektet. I fremtiden skal vi simpelthen kunne udbyde verdens top 500 på vores platform. Så det arbejder vi benhårdt på, men nu skal vi fejre sejren med champagne.”

Læs mere om Reeltrak her

Den Kreative Pris

Den sidste iværksætterpris gik til Louise Juul Dolmer – ildsjælen bag købmandskæden Landmad.dk, som udelukkende sælger lokalt producerede fødevarer i luksusklassen, og som forventer at ekspandere til dele af Europa om blot få år.

Trendsonline Ivrkstterprisen LandmadLandmad.dk er en franchise købmandsbutikskæde med integreret cafe & web, hvor temaet er salg af danske/lokalt producerede fødevarer af høj kvalitet. Konceptet er drevet af et stort IT-styringssystem, der giver bønderne og de mindre producenter en salgsplatform i form af detailbutikker, cafeer, webshops samt foodservice salg.

Læs mere om Landmad her

Inden alle vinderne skulle hyldes, var der en ekstra pris, som Iværk&Vækst kalder for “Thumbs Up Prisen”. Vinderen af “Thumbs Up Prisen” blev fundet blandt de 9 nominerede, der havde modtaget flest stemmer fra andre iværksættere – den hårde kerne.

Trendsonline Ivrkstterprisen Min Bedste BogVinderne af denne publikumspris blev stifterne bag Min Bedste Bog, som også var nomineret i kategorien, den kreative pris, og som vi også har stiftet bekendtskab med i DR1 programmet, løvens hule.

Skriv et svar