Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BusinessDebatNyhederUdland

Obama vil lave startup visa til udenlandske iværksættere

Obama, startup visa

Ændringen i lovgivningen vil gøre det muligt for iværksættere at blive op til fem år i landet på et alternativt startup visa og kræver ikke godkendelse fra Kongressen.

Det såkaldte startup visa blev aldrig en realitet under USAs immigrations reform, da forslaget døde i Kongressen. Men nu har Obama-administrationen fundet et alternativ, der vil lade udenlandske iværksættere bosætte sig i USA i op til fem år, hvis der er en signifikant amerikansk investering i firmaet.

Kendelsen vil ifølge Recode lade det amerikanske Department of Homeland Security forlænge det eksisterende arbejdsvisum fra to år til at give entreprenører tre ekstra år i landet – altså et nyt slags startup visum. Det er derefter borgerne, der har 45 dage til at kommentere på sagen og altså ikke Kongressen.

Men der er krav for at få forlænget sit visum

For at komme på tale til det nye visum skal iværksætteren eje mindst 15 procent af et amerikansk-baseret startup, spille en central rolle i driften og beslutningstagningen, og der skal være potentiale for kraftig vækst og jobskabelse, skriver Recode.

Læs også: Har du hørt om Obamas startup?

Vækstkravet kan tilfredsstilles ved at skrabe 100.000 dollars i bevillinger sammen eller have fået mindst 345.000 dollars i investering fra en amerikansk, succesfuld investor.

Skriv et svar