NyhederPlatform

Legal Desk nytænker og digitaliserer advokatbranchen

Legal DeskFoto: Emil Hougaard, Scanpix

Legal Desk vil revolutionere den, måske til tider, arkaiske advokatbranche. Det gør de ved at tilbyde en gennemgående digital advokatforretning, hvor deres kunder kan få hurtig og billig advokatbistand, som stadig holder i retten.

Advokater og jura generelt kan ofte være en smule intimiderende, om ikke andet så for pengepungen. Mange venter måske ligefrem med at søge advokatbistand, til det er helt kritisk, fordi de er bange for udgiften. Og så er der også mange, som simpelthen ikke fatter en klap af alle de der fine juridiske og latinske udtryk.

Det synes de to stiftere af Legal Desk i hvert fald. De vil gerne kunne levere juridisk bistand til alle pengepunge, samtidig med at processen og dokumenterne skal være overskuelige og til at forstå. De mener, at mange af de juridiske opgaver, som folk har behov for, er af en type, der sagtens kan standardiseres i stedet for at en advokat skal genopfinde et dokument, hver gang de skal lave et.

Med Legal Desk har de derfor gjort, så kunderne langt hen ad vejen kan klare det selv, altså en slags juridisk selvbetjening. Det gør det både nemmere for kunderne og ikke mindst billigere.

Gå til advokaten i strømpesokker

Legal Desk fungerer ret simpelt. Man kan søge rundt efter det dokument, man skal bruge til lejligheden, da hvert dokument præsenterer en udførlig beskrivelse af egenskaber og krav. Når man har valgt sit dokument, skal man via det, stifterne kalder en intelligent formular, besvare en række spørgsmål og inputs, så dokumentet bliver specifikt til dit formål. Derefter betaler du og får tilsendt dokumentetet til din email.

Læs også: Founderdocs lancerer og er klar til at hjælpe dit startup med det juridiske

Det betyder helt reelt, at du kan klare dine juridiske sager trygt forankret i sofaen med morgenkaffen og de tykke sokker. Det er væsentligt sjovere end at skulle ind og være præsentabel på advokatkontoret.

Rugbrødsopgaver behøver ikke at være svære

Stifterne Simon Eklund og Anders Lyager Kaae har begge en kandidatgrad i jura fra Københavns Universitet og en fortid hos nogle af de store advokatkontorer i Danmark, blandt andre Kromann & Reumert. Legal Desk startede de op for halvandet år siden, og i sommers valgte de at tage skridtet fuldt ud og engagere sig fuld tid.

Inspirationen til Legal Desk kom sig af deres erfaringer fra arbejdet, fortæller medstifter Simon Eklund. En stor del af deres daglige opgaver bestod i at udforme netop den type formularer, som Legal Desk tilbyder. Deres netværk bød også på mange kontakter inden for startups og SMV’er, som kunne fortælle, at de ofte stødte på udfordringer i forhold til de juridiske dokumenter, fortæller han. Ofte var pengene også små, og mange endte med at forsøge sig med dokumenterne selv, fordi de simpelthen ikke havde råd til advokatbistand.

I USA er der flere virksomheder, der tilbyder noget lignende, så inspireret af dem og af de erfaringer, de selv havde gjort sig i branchen, besluttede de to stiftere at forsøge sig med den digitaliserede advokat.

“Mange af opgaverne er såkaldte rugbrødsopgaver. Det er opgaver, der egentlig ikke er så svære, men de bliver alligevel ofte dyre hos en traditionel advokat, da alt arbejdet bliver udført manuelt og fra bunden. Sådan behøver det ikke at være,” forklarer Simon Eklund.

Kapitalindsprøjtning går til skalering

For nylig har Legal Desk fået bevilliget et Discovery-lån fra SEED Capital. Så fremtiden står på rekruttering og skalering, fortæller Simon Eklund. For tiden består virksomheden nemlig blot af ham og medstifter Anders Lyager Kaae i deres kælderkontor på Vesterbro. Men med en kundebase, der nærmer sig de 2000 er startuppet begyndt at mangle hænder; specielt nu da de gerne vil vækste.

“Vi vil gerne skalere til udlandet inden for en kortere årrække, men lige nu skal vi først have styr på det danske marked. Vi har en masse, vi skal lære og en masse ting, vi skal have styr på, før vi rykker til udlandet,” uddyber han.

Hvornår det bliver, må tiden vise, men startuppet ligger for tiden i forhandlinger med en masse business angels, så om alt går vel, lukker de flere investeringsaftaler i løbet af efteråret, fortæller Simon Eklund.