Arkiver

Nyheder

Tonsser – ny digital fodboldplatform

Tonsser er ny fodboldplatform, hvis mål er at gøre oplevelsen af team-management tidsbesparende, intuitivt og sjovt – alt i en samlet løsning. Platformen sigter mod at forene breddefodbold på tværs af klubber, hold og rækker for at skabe gennemsigtighed lokalt og globalt. Trendsonline.dk har interviewet Simon Hansen, co-founder og partner i Tonnser.

Foruden Simon Hansen består Tonsser-teamet af fire andre personer. Teamet inkluderer en professionel fodboldspiller og iværksætter, to udviklere, samt to iværksættere, som studerer e-business på ITU. Det var dog en udfordring at få samlet det helt rigtige team.

”I Tonssers spæde tilblivelse var vi to studerende, som besluttede os for at iværksætte projektet. Udfordringen lå i, at vi tilsammen knap kunne skrive, hvad der svarer til en enkelt linje kode. Forstå mig ret, vi har en indgående forståelse af IT, men hvis vi selv skulle bygge Tonsser, så ville resultatet i hvert fald ikke stå mål med vores eget ambitionsniveau. Så det har taget lidt tid at samle det rette hold, men langt om længe er vi ved at være der – og det har været ventetiden og umagen værd,” beretter Simon Hansen

Ideen til Tonsser er inspireret af et snart 20 år gammelt PC-spil, det kendte Championship Manager.

”Vi er alle store fodboldnørder i Tonsser og vi tror på, at mange af de principper, som vi kender fra Championship Manager, vil kunne overføres til en internetbaseret platform – rettet mod breddefodbold. Vi er overbeviste om, at tiden netop er til det akkurat nu,” fortæller Simon Hansen og fortsætter:

”LinkedIn giver os mulighed for at kontrollere vores professionelle identitet, Facebook giver os kontrollen til at styre vores sociale identitet og Podio giver os muligheden for at kontrollere og strukturere måden vi arbejder på. Denne tendens har bredt sig de seneste år. Brugerne får mere kontrol, og man kan se, at folk bliver mere og mere tilbøjelige til at dele information – særligt i mindre lokale grupper.”

Simon forklarer, at det netop er denne tendens, som de forsøger at tappe ind i, så information kan flyde frit mellem spillere og trænere, og information kan tilgås på tværs af klubber, hold, rækker og niveau på en samlet platform.

Tidsbesparende, intuitivt og sjovt!

Tonsser er en ny måde at tænke team management på, så det bliver let for trænere og spillere at forberede sig til kamp og træning. Tonsser er for træneren, der er frustreret over måden, hvorpå online team-management fungerer. Vi oplever, at team-management er blevet uoverskueligt fragmenteret ud over mange forskellige kanaler såsom Facebook-grupper, sms-beskeder, opslagstavler, resultatsider og andre services,” fortæller Simon Hansen

Derfor tilbyder Tonsser en samlet platform, der gør livet lettere for trænerne – team-management bliver tidsbesparende, intuitivt og sjovt på samme tid og samtidig er alt samlet sted.

Det næste stykke tid vil Tonsser køre en lukket beta, hvor de tester deres løsninger på en række forskellige brugere. Det er på nuværende tidspunkt deres største prioritet – de vil være sikre på, at de løser de rette problemer.

I forhold til forretningsmodellen, så regner de med at anvende en freemium-premium-model

”Men vi tror på, at nøglepunktet er at bygge og facilitere en platform, som skaber værdi, der forbinder flere forskellige bruger-segmenter på samme tid. Vi har flere muligheder for at få tilført kapital, men i øjeblikket er det ikke noget vi overvejer seriøst. Så indtil videre bootstrapper vi,” forklarer Simon Hansen.

Brugerinddragelse og korte deadlines
Tonsser forsøger at arbejde fleksibelt og ikke låse sig fast på noget for tidligt. Samtidig prioriterer de brugerinddragelse.

”Ligesom så mange andre arbejder vi med korte deadlines, hvilket giver os mulighed for at ændre retning, hvis det skulle blive nødvendigt. Selvom vi befinder os forholdsvist tidligt i processen, så har vi valgt at inddrage brugere så tidligt som muligt. Dvs. at vi bygger Tonsser i samarbejde med fodboldspillere, trænere og klubber. I øjeblikket tester vi bl.a. nogle løsninger på et hold, som spiller i Danmarksserien, hvilket giver en intern motivation på teamet til bl.a. at overholde deadlines,” fortæller Simon Hansen

Hvad angår vækst, tror de hos Tonsser, at fodboldtrænerne bliver afgørende.

”En af de store udfordringer bliver at skabe den såkaldte netværkseffekt og vi tror på, at den skabes gennem trænerne. Får vi en træner til at benytte Tonsser, så følger en trup også med. For at træneren skal kunne få det optimale ud af Tonsser, så bliver hans spillere også nødt til at tilmelde sig og oprette en bruger. Derfor starter vi med at løse trænerens fundamentale problemer. Derudover har vi også et stærkt netværk inden for fodboldverdenen både i og uden for Danmark, som helt klart vil kunne hjælpe os med at vokse,” forklarer Simon Hanen

Vi ønsker Tonsser held og lykke, og vi vil som altid følge den spændende udvikling.