Arkiver

IværksætterlivNyhederUngt Tech

På vej med Daniel Najafi

Dette er første del af en artikelserie om 17-årige Daniel Najafi og hans vej mod sin iværksætterdrøm. ”På vej med Daniel Najafi” giver et indblik ind i hverdagens små og store udfordringer – vi glæder os til at se hvordan Daniel Najafi møder iværksættervejens bump, såvel som de overraskelser og glæder der følger med.

Jeg har fået den kæmpe gave, som består af en artikelserie hos Trendsonline om min kamp for at opnå målet om at blive iværksætter.

For at få et bedre billede af hvem jeg er, vil jeg gerne fortælle kort om min baggrund og om min iværksætterdrøm, samt hvilke problemstillinger jeg er stødt på indtil videre. Til sidst vil jeg fortælle, hvilke mål jeg har sat for mig selv i året 2014.

Hvem er jeg?

Mit navn er Daniel Najafi. Jeg er 17 år gammel og i gang med at tage min 3-årige gymnasiale uddannelse på Aarhus købmandsskole, HHX i Viby. I Viby studerer jeg Innovation med Spansk, og privat bor jeg sammen med mine forældre og min lillebror på 10 år.

Iværksætterdrømmen

Som knægt var mit svar “Supermand”. Senere blev svaret mere reflekteret, ”jeg vil være lykkelig!”.

I dag er mit svar nok en kombination af de to, og der er en historie bag det svar.

FAKTABOKS
Navn Daniel Najafi
Kaldenavn Najafi
Født 30. oktober 1996
Passion/hobby Fodbold og iværksætteri
Stærke sider Viljestyrke og kulturforståelse

Som barn legede jeg altid med figurer, og når jeg gjorde det, var verden min! Jeg var min egen chef. Jeg var den person, som gjorde en forskel. Jeg var den person, som de andre figurer så op til, og blev inspireret af. Det har altid været min drøm, at blive den person i den virkelige verden.

Så stødte jeg på begrebet Iværksætter.

Jeg havde lige afsluttet 3 dages brobygning på HHX, da jeg stødte på en artikel i metroxpress. Overskriften lød “17-årig får succes med webshop”. Efter at have læst artiklen fangede begrebet Iværksætter mig, og jeg valgte derefter at undersøge hvad det betød, samt hvilke personer der allerede kunne kalde sig for iværksætter.

Inspiration og afsted

Jeg opdagede en helt ny verden ligesom min “figur verden” som lille. Jeg begyndte at læse om iværksætteri. Samtidig med det begyndte jeg at følge de personer som det var lykkedes for, alt fra Steve Jobs til den unge iværksætter Casper Blom.

Under den store lockout valgte jeg så at tage springet! Jeg har altid siddet inde med skøre, underlige og anderledes idéer. De skulle nu ud i verden.

Men jeg mødte modstand. Fordomme og usikkerhed slog mig ned i gulvet…

“but we can choose to get back up”! 

Sådan lyder mit yndlings citat og sådan har jeg tænkt mig at agere. Det bringer os til hvor jeg startede: Drømmen.

DanielNajafi_CasperBlomJeg drømmer om, at blive succesfuld iværksætter som inspirerer andre på samme måde, som jeg selv blev inspireret og som nu bringer mig denne vej.

Målsætning for 2014

Jeg har sat mig 4 mål for 2014:

  1. Opstart af egen Webshop.
  2. Komme med i YEAD teamet.
  3. Opstart af IVS.
  4. Få en form for anerkendelse gennem mit arbejde.

Til disse 4 mål, er jeg allerede i gang med den første. Jeg har købet domænet Panapas og skabt kontakt med programmører, leverandører m.fl.

Lige nu arbejder fuldt ud med projektet Panapas som er en ekslusiv webshop.

Min mission med Panapas er, at stimulere wow-effekten i os alle. Det vil sige, at Panapas vil fremme selvudfoldelsen hos den enkelte, ved at give en bred målgruppe i alderen 16 til 50+ mulighed for at udfolde deres indre nysgerrighed, samt opdage helt nye designvarer.

Panapas oplevelsen er en blanding af oplevelse og opdagelse i et samspil med design og innovation. Det gør jeg i kraft af min position som Danmarks nyeste og kommende førende forhandler af kvalitetsprodukter, der stimulerer innovation og design. Panapas består af 3 kategorier: Design –> Startups –> Shuffle.

Frygten som den største udfordring

Når jeg sammenligner foretningsplanen jeg lavede i skolen og den jeg skulle lave for mig selv, er der 2 ting der skiller sig ud – FRYGT & TANKER!

Lad mig starte med tanker: En dag da jeg sidder ved spise bordet og fortælle om min forretningsplan, afbryder min far og spørger: “Hvad har du gjort færdigt?” Da jeg skulle til, at svare fangede jeg mig selv i, at ikke kunne nævne noget konkret? Ja, ja, jeg havde min forretningsplan, men det var jo bare mine tanker, skrevet ned i et word dokument.

Jeg sad og kiggede tomt ud i luften, og prøvede at finde frem til hvorfor jeg havde følelsen af, at jeg var nået så langt.. men alligevel ikke. Det er her FRYGT kommer ind…

Som det første frygtede jeg, at jeg vil tabe kampen, at jeg simpelthen ikke vil kunne opnå succes… Derefter kom den anden frygt. Frygten af, at opnå succes, men ikke kunne håndtere det. Jeg fangede mig selv i, at når jeg modtog et svar fra nogle programmører eller leverandører, at blive ubeskriveligt lykkelig, for derefter at undgå mails, og kun af den enkelte årsag: Frygten for at opnå succes, men ikke kunne håndtere den.

Denne lille historie har taget min forretningsplan i en helt ny retning. Jeg er stoppet med, at skrive ting i min forretningsplan. Jeg er gået fra at skrive til at gøre! Som Nike siger “Just do it”.

Jeg valgte at lukke forretningsplanen ned, og gå i gang med at kontakte folk som kunne være med til at realisere min drøm!

Efter nogle hårde dage kan jeg nu sidde her og fortælle dig, at jeg nu er ved at opsætte en webshop med hjælp fra en programmør. Derudover har jeg en god kammerat til at hjælpe mig med mit logo. Næste skridt for mig er at få skabt kontakt med adskillige leverandører.

Skridt for skridt bryder jeg muren.. muren af frygt!

Jeg glæder mig til at fortælle Jer om mine næste skridt mod min drøm.
Daniel Najafi