Arkiver

Nyheder

Accelerace investorday viste potentialet frem

14 startups har været igennem forløbet hos Accelerace og i går var dagen, hvor de skulle vise hvor langt de var kommet de sidste seks måneder. Trendsonline.dk var tilstede sammen med ca. 100 andre fra startupmiljøet, for at se nogle af Danmarks mest spændende startups.

Sidst vi var til en Investorday var det hos Startupbootcamp, og vores indtryk, foruden at det var et super arrangement og nogle rigtig spændende startups, var, at det var for poleret, ja næsten helt “ustartupsk”.

Denne gang var vi til event hos Accelerace hos Elefanten ude ved Carlsberg. Og dette arrangement havde sjæl og rough edges i de enkelte pitches, som gav en følelse af, at det var helt almindelige foundere, man kunne være i øjenhøjde med, og ikke kun gennemtrænede startups der minitiøst leverer samme pitch startup efter startup uden sjæl.

Under eventet blev deltagerne hele tiden gjort opmærksom på at stemme og da dagen er omme var omme var der også fundet to vindere. Men inden de var kommet så langt så fik vi os en snak med en af de startups der lige har været på scenen og leveret en super pitch med indlevelse og et super spændende produkt.

“De har taget os et godt stykke og i dag er vi klar til at snakke med investorer”, sagde Christian Lund fra Templafy, da vi spurgte ham om hvad Accelerace havde gjort for dem i forløbet.

Undertegnede har været med til en hel del Accelerace arrangementer og kan mærke forbedringen fra gang til gang, men det er altid interessant at høre hvad der kan forbedres næste gang.

“Man kan sige at programmet kunne være lidt mere komprimeret, men vi synes stadig det har givet os et rigtig godt udbytte”, siger Christian til Trendsonline.dk og kommer med forslag til Accelerace om hvor de kunne optimere på det.

AshMauryaSom et nyt tiltag havde Accelerace inviteret en kapacitet ind til at holde en keynote efter de 14 startups havde pitches. Her var emnet Leanstartup og hele dette movement der kører.

Eksperten og bestseller forfatteren Ash Maurya var super skarp og leverede en keynote der satte gang i nogle gode tanker. Og gav et indblik I at mange misforstår hvad lean handler om. Og her gennemgik Ash minutiøst nogle af de fejlantagelser der tit var når han snakkede med folk om lean.

En af hans kommentarer om, at Austin var tættere på Østrig, når det kommer til et mindset om at fejle, bragte mange smil frem på læben fra de fremmødte.

“Austin is closer to Austria and people run away from failure in all other parts of the world than Silicon Valley”, sagde Ash Maurya

Så Danmark er ikke ene om ikke at omfavne fejl, som de er så gode til i Silicon Valley, men vi må håbe, at der bliver set gennem fingrene med de startups, der havde problemer med deres video og andet teknik – og at investorerne ikke med det samme placerede dem i en gruppe af uinteressante emner, men i stedet så det som en lean præsentation, der næste gang vil fungere betydelig bedre, og gangen efter endnu bedre.

Som nævnt blev deltagerne opfordret til at stemme på de enkelte startups, og her var der to priser, bedste pitch og bedste startup. Her løb Pinstriped, se vores artikel med pinstriped her, med præmien som bedste pitch, og Templafy med bedste startup.

Stort tillykke til dem og Accelerace for et vellykket arrangement.

2 kommentarer

Skriv et svar