Arkiver

Nyheder

Airhelp er optaget i Y-combinator

Airhelp, som vi skrev om i januar, interview med Airhelp, er blevet optaget i verdens største og mest eksklusive klub blandt startups, Y Combinator – og har allerede nu mærket, hvad det kan betyde for dem. Trendsonline.dk kan i dette eksklusive interview med CEO Henrik Zillmer fortælle, hvad de har fået ud af det.

Hvis man ikke kender Y Combinator så behøver vi kun at sige Dropbox, Disqus og AirBnB, som nogle af de succesfulde startups der har været igennem deres acceleratorprogram. De er uden sammenligning det acceleratorprogram, der har fået mest funding til de startups, der har har taget skridt i dette paradis. Det er dog ikke første gang, at danske startup bliver optaget. De to andre startups, der har været med i programmet, har først været Apphabour og senest TightDB.

At blive udvalgt til Y Combinator er virkelig en bedrift, da de hvert år modtager over 10.000 ansøgere fra hele verden, og det har også allerede været en rejse for Henrik Zillmer og resten af teamet bag Airhelp:

“Ja, vi ansøgte på nettet ligesom 10.000 andre, og sammen med de 150 bedste blev vi inviteret til Silicon Valley, hvor vi skulle pitche i 10 min”, siger Henrik Zillmer til Trendsonline.dk, og fortsætter

“Vi blev interviewet af Paul Buchheit (red. opfinderen af Gmail) og Kevin Hale (red. stifteren af Wufoo), og til sidst stod vi med en plads blandt dem der kom igennem nåleøjet.”

At være med i Y-Combinator har allerede betydet utrolig meget for teamet, og at de ugentligt møder topfolk i startupmiljøet i Silicon Valley, er bl.a. noget af det, der er blevet skiftet ud med kaffemøder i København.

“Vi møder Paul Graham, som er vores vejleder, en gang om ugen”, siger Henrik Zillmer til Trendsonline.dk.

De næste tre måneder bor de i Silicon Valley, og herefter ved de ikke hvad der kommer, men de kigger allerede hen mod Investor Day, hvor de skal præsentere deres startup foran en række investorer i eliteklassen.

Vi har en podcastaftale på plads med Henrik for at høre hele rejsen fra idé til Morten Lund, og videre til USA og Y Combinator.

Så stay tuned!

Opdateret kl. 23.25

1 kommentar

Skriv et svar