Arkiver

Nyheder

Danskerne niche-dater som aldrig før

Danskerne tror åbenbart fuldt og fast på det gamle ordsprog ”lige børn leger bedst”. I hvert fald myldrer nye datingsites frem, som specialiserer sig i at matche folk på baggrund af en fælles interesse eller en specifik præference.

Søren Finnemann ViuffNu er det så blevet muligt at være en del af online-dating verdenen, selvom man er i et godt forhold. ”Kristen Giftekniv-sitet” Woopal giver dig nemlig muligheden for at matche dine single-venner helt diskret via facebook.

Søren Finnemann Viuff, som er co-founder af Woopal, fortæller, at konceptet startede lidt for sjov som en bibeskæftigelse ”bare for at se om konceptet kan holde”, som han siger. Teamet har testet beta-versionen i et par måneder nu og har et par hundrede besøgende om dagen. Beta testningen har gjort dem klar til at rykke Woopal til den kritiske masse, der skal til for, at sitet bliver bæredygtigt.

Danskerne vil have tryg og munter dating

”Lige børn leger bedst” synes at være den røde tråd igennem niche-datingsiderne. Vi vil ikke have nogen grimme overraskelser, og vi vil reducere risikoen for pinlig tavshed. Nichedating-siderne gør dating og flirt til en leg. Tag f.eks. Elimiapp, som er en decideret gamification af processen med at vælge ”den rigtige” partner. Eller Tinder, som gør dating lettere end at skimme IKEA-kataloget.RikkiTholstrup

Woopal leger også med gamification. De tager den gamle ”Kirsten Giftekniv-leg”, som folk i den bedste mening har drillet deres single-venner med i årtier, hvis ikke århundreder, og flytter den ind i den digitale tidsalder.

Der er omkring 250 virksomheder i Danmark, som matcher mennesker og Rikki Tholstrup Jørgensen, som er co-founder af SugarDaters fortæller, at danskerne faktisk ikke bruger niche-dating så ekskluderende, som man kunne tro:

”Kærlighed kan aldrig sættes på formel, og det er vel derfor, at der er så mange sites i Danmark, der tilbyder dating på den ene eller anden måde. Du ved jo aldrig, hvornår du rammes af Amors pil, og derfor søger folk ofte på flere sites på en gang, samtidig med, at de går i byen.” Fortæller Rikki Tholstrup Jørgensen.

Se hvad vi skrev om SugarDaters her.

En service for samfundet.

Niche-dating er også meget mere end bare en leg. I en tid hvor flere og flere danskere vælger at leve deres liv som singler, kan niche-datingsiderne måske også være med til at skabe et frirum, for mennesker som ellers kunne have svært ved at finde en livspartner.

Torben Nielsen som er founder af Stomidating.com siger:

”Som Stomist har man en anden udfordring i forbindelse med dating – alle de gange, man bliver valgt fra pga. én eller to poser på maven, gnaver sig ind under huden og forårsager, at selvtilliden daler, og når dén er nede, er chancerne for at tiltrække det andet køn, ikke så overvældende.”

Derfor startede han et datingsite for stomister, hvor man kan møde andre mennesker med stomi, hvad end det er kærlighed eller et venskab, man har brug for.

Rikki Tholstrup fra SugarDaters kan også nikke genkendende til fordelen i, at brugerne kan forventningsafstemme, inden de mødes:

”Hos Sugardaters.dk er det jo ofte profiler, der har fravalgt ”kærligheden”, fordi de ikke har tid til det. De har heller ikke tid til at afsøge andres holdninger og forventningsafstemme over flere måneder og mange møder. I stedet skabes der lige kontakt fra starten, der forventningsafstemmes, og så mødes man på lige fod derefter. Og ikke overraskende, så kommer kærligheden LIGE SÅ OFTE efter en sådan indledning, som efter fire dates på restaurant og flere biografture. Kærligheden er bare ikke lige så nem at sætte på formel,” siger Rikki Tholstrup Jørgensen co-founder af SugarDaters.

Og Torben Nielsen er heller ikke bange for at niche-dating siderne bliver for overfladiske: ”Niche-dating handler præcis om, at lige børn leger bedst – som flok har vi det jo bedst, hvis vi kan identificere os med de andre i flokken,” siger han.

Nej, den kærlighed er en svær ting. Hos trendsonline ved vi i hvert fald en ting om kærligheden: We Love Startups 🙂

Se hvad vi tidligere har skrevet om niche-datingsites:

Fire danske it-studerende vinder Startup Weekend London med dating-app (5. juli, 2012)

Hårdt arbejde bag succesen af kontroversielt datingsite. (16. december, 2013)

Svensk sport-datingsite lanceret i DK (17. februar, 2014)

4 kommentarer

Skriv et svar