Arkiver

Nyheder

Ny dansk opbevaringsservice er Dropbox for dine fysiske ting

Ny digital iværksættervirksomhed vil gøre det lettere for københavnerne og på længere sigt for alle danskere i de større byer at få opbevaret de ting, de ikke har brug for hver dag.

Foråret har for længst meldt sin ankomst. Det er med andre ord tid til at få ryddet ud i de tungeste jakker og støvler og få pakket snowboardet og vinterdynerne væk.

Hvis du ligesom mange andre er den glade ejer af indtil flere voluminøse frakker og adskillige par lange støvler med hver deres helt unikke og uundværlige kvaliteter, så har du måske også oplevet den udfordring, det kan være at finde et sted, hvor alle ens kære ejendele kan tilbringe sommeren i tryg vished om, at de uskadt kan findes frem igen, når vinteren atter melder sin ankomst.

Vil gøre opbevaring nemt

Det problem vil GoBox gerne løse. Modsat andre opbevaringsservices, gør GoBox alt på nær at pakke dine kasser. De leverer solide plastikkasser til din dør, afhenter dem, når de er pakket, opbevarer dem i sikre fugt- og temperaturstyrede faciliteter, og leverer dine kasser tilbage, når kunden har brug for én eller flere. Leveringen foregår samme dag, hvis kasserne bestilles inden kl 12 og GoBox kommer altid indenfor én times intervaller, forklarer Simon Sylvest og fortsætter:

“GoBox er født ud af denne stigende opbevaringstrend, og det ser ud som om, at danskerne savner et alternativ til de eksisterende self-storage muligheder,” siger Simon Sylvest og fortsætter: “Det er meget forskellige ting, folk vil have opbevaret – det er alt fra børnetøj og legetøj, til virksomheder, der vil have deres arkiver opbevaret et sikkert sted.”

simonsylvestSom en ekstra ydelse har GoBox tilsat teknologi til opbevaringsbranchen, i form af en app, som giver et overblik over alle de ting, man har opbevaret i dine GoBox kasser, så man til enhver tid kan hente den kasse hjem, man har brug for.

En af grundtankerne bag Gobox er, at det ikke skal være dyrt at få opbevaret lidt. Derfor koster det fra 29 kr at få opbevaret en kasse per måned, forklarer Simon Sylvest.

”Traditionel self-storage er faktisk ret bøvlet, og du ender ofte med at betale for mere plads, end du skal bruge. Der kan drages mange paralleller til cloud-tankegangen og derfor tænker vi altid på det som en Dropbox til fysiske ting,”­ siger Simon Sylvest.

Hjulpet på vej af Founders

Simon Sylvest er ud over at være medstifter i GoBox også partner i Founders, som helt enkelt er en virksomhed, som laver virksomheder, blandt andre MinBilDinBil, som vi tidligere har skrevet om på Trendsonline.dk. Simon Sylvest arbejder fuld tid på GoBox-konceptet, men er hjulpet af de tilgængelige ressourcer i Founders f.eks. inden for design og programmering.

Derudover har GoBox indgået et samarbejde med EasyStorage, en self-storage virksomhed, der har eksisteret i 6 år, og som tager deres erfaringer fra branchen med ind i den nye virksomhed.

Virksomheden satser i det hele taget på, at det er partnerskaber, som skal bringe dem videre. Bl.a. fortæller Simon Sylvest, at de er interesserede i partnerskaber med kontorfællesskaber i København.

Gode muligheder for vækst

Simon Sylvest fortæller, at han og hans kolleger ser gode muligheder for udvide GoBox. Ekstern opbevaring som branche har nemlig oplevet en samlet vækst på 54% i de nordiske lande siden 2009.

I første omgang skal GoBox konceptet vise sit værd i Storkøbenhavn og resten af de større danske byer. Derefter, nævner Simon Sylvest Paris som en af de Europæiske byer, der har et stort potentiale for GoBox, fordi kvadratmeterpriserne dér er meget høje, samtidig med at pladsen er trang.

Du kan læse mere her om andre cloud-baserede opbevaringsløsninger:

Freightlane lancerer cloud baseret logistiksystem

Cloud startuppen OnApp får $20 millioner i investering

2 kommentarer

Skriv et svar