Arkiver

Nyheder

Danske iværksættere vil hjælpe os til at udnytte byens kvadratmeter

I oktober gik det seneste skud på deleøkonomi-stammen i luften. Ruumier.com nu gjort det muligt for folk med lidt ekstra opbevaringsplads at tjene en skilling på at løse et problem for folk med pladsmangel. Self-storage er en voksende industri, der allerede har oversteget musikindustrien i årlig omsætning på det amerikanske marked. Af Tina Søndergaard Thorsen & Pia Ella Elmegård.

Ruumier.com tilbyder et alternativ til de store opbevaringsvirksomheder som Shurgaard eller Nettolager, der ofte både ligger uden for byen og af en mere ufleksibel prismodel.

SørenVind_Ruumier“Airbnb har været en god frontrunner i at tilvende markedet til denne type koncepter, så vi tror, tiden er moden til denne type forretning,” siger Søren Vind, som er ph.d. ved DTU og medstifter af Ruumier.com.

Læs også: Bilportal har 20 % af markedet efter 2 måneder.

Opbevaring et voksende behov alle steder

I deleøkonomiens navn og med inspiration fra Airbnb har iværksættervirksomheden gjort det muligt for danskerne at tjene lidt ekstra på at udleje ekstra plads i kælderen eller på loftsrummet. Andre kan så til gengæld leje ekstra opbevaringsplads og få opbevaret alt fra vintertøj til gamle studiebøger.

“Man ser i dag at flere og flere self storage centre åbner, både i Danmark, men også internationalt. Behovet for at få opbevaret sine ting er altså stort, men samtidig findes der en del uudnyttet plads hos både private og erhvervsdrivende,” siger Søren Vind og fortsætter

“Kombineret med et øget fokus på og en interesse for deleøkonomi, betød det, at vi så et stort potentiale i konceptet, som nu er blevet til Ruumier.com.”

Ruumier.com melder sig hermed under deleøkonomiens faner sammen med virksomheder som MinBilDinBil, Bringrs og DinnerSurfer, foruden selvfølgelig AirBnB.

Læs også: Nordjyder tager deleøkonomien til sig

På mission for at løse et storbyproblem

Det er især i de større danske byer at folk oplever problemer med pladsmangel og for dyre og besværlige muligheder for ekstern opbevaring. Der er nemlig kun få spillere på markedet, og den opbevaringsplads der tilbydes ligger ofte uden for byerne, og er derfor svært tilgængelig for kunderne. Når man lejer privat opbevaringsplads, har man mulighed for at vælge en plads i nærheden af ens hjem.

“Vi tror meget på, at der rundt omkring ligger en masse ubrugt plads, som folk eller firmaer ikke bruger til noget. På den her måde kan vi få udnyttet pladsen bedre til fordel for alle,” forklarer Søren Vind.

Det er også primært brugere i  Københavnsområdet, som har meldt sig hos Ruumier.com indtil videre, men teamet vil på længere sigt gerne tilbyde omkring 1000 opbevaringsmuligheder jævnt fordelt i Danmark.

Læs også: Ny opbevaringsservice er Dropbox for dine fysiske ting

Indboforsikringen dækker

Ideen med udlejning af privat opbevaringplads har, som mange andre koncepter inden for deleøkonomien, gode muligheder i et land som Danmark. I modsætning til f.eks. USA dækker en dansk indboforsikring nemlig også ting, som bliver stjålet fra en anden adresse end den forsikrede.

Det kan dog være en god ide at oplyse sit forsikringsselskab om, at man opbevarer sine ejendele på en anden privatadresse end sin egen.

Læs også: Ny forening vil fremme crowdsourcing i Danmark.

1 kommentar

Skriv et svar