DebatIværksætterlivUngt Tech

Casper Blom: Jagten på millionerne fik mig ned med nakken

I den nye selvbiografi af den unge iværksætter Casper Blom, fortæller han historien om, hvordan en 80-timers arbejdsuge fik ham ned med nakken. Stress, fiasko og læring er noget de fleste iværksættere får tæt på livet.

Casper Blom er mest kendt som en ung passioneret ildsjæl inden for iværksætteri, og han er stifter bag billigegolfbolde.dk, men som allerede på nuværende tidspunkt har en lang række andre firmaer bag sig og endnu flere foran sig.

CasperBlombog_portrætHan er også kendt for at have rejst Danmark tyndt under iværksætterturen på landets skoler og gymnasiale uddannelser med vores tids mest populære buzzwords – innovation og iværksætteri.

Ingen dans på roser
På trods af Casper Blom stigende succes har det alligevel ikke været en dans på roser. Dette har Casper Blom måtte sande og selvom han ikke i samme grad føler sig stresset mere, så har det været slemt. Rigtig slemt!

“Jeg husker tydeligt på et tidspunkt, da jeg stod i mit bad. Jeg begyndte at græde. Jeg vidste ikke hvorfor, men jeg vidste bare den var helt gal,” fortæller Casper Blom.

Den unge iværksætter begyndte til psykolog, og fik konstateret stress. Det blev starten på en oprydning og en hardcore prioritering i virksomheder, venskaber og fritidsaktiviteter.

“Det gik hurtigt op for mig, at jeg ikke kunne alt det jeg gerne ville. Jeg måtte prioriterer benhårdt. Det er jeg senere hen blevet super god til. Man kan ikke alt, så det gælder bare om at vælge det man allerhelst vil,” udtaler Casper Blom.

Undgå stress
Når Casper Blom kigger tilbage på den (nok) mest stressede periode af hans liv, så kan han se et par helt tydelige fejl.

“Jeg troede hele tiden, at hvis jeg lige arbejdede 2 timer ekstra, så ville jeg nok være til bunds. Realiteten var bare en anden. Jeg havde 3 fuldtidsjob, og kunne altså ikke følge med, uanset hvor meget jeg arbejdede. Det var meget stressende, hele tiden at være bagud,” fortæller Casper Blom.

Casper Bloms bedste råd til at undgå stress, er at bruge noget tid væk fra computeren. Casper beretter, at det som regel er det, man har mindst lyst til, men oftest det som hjælper allermest.

Læs andre iværksætteres historier om fiasko: Ærlige #prøverigen historier fra danske iværksættere.

Caspers egne råd til at undgå stress

• Hold minimum 3 pauser væk fra dit arbejde i løbet af dagen, hvor du kan tænke andre tanker
• Sørg for at spise og drikke ordentligt
• Dyrk motion et par gange om ugen
• Husk at tage noget offline-tid

Måske har du hørt dem før, men som Casper selv siger: “Jeg havde hørt de samme råd mod stress utallige gange. Alligevel er det som om, at stress er en af de sygdomme, man skal have, for at opdage, hvor ubehageligt det er.”

Læs også vores artikel om Casper Bloms nyeste udgivet bog som motivation til nye iværksætterspirer: JUST FUCKING DO IT – motivation fra Casper Blom til alle iværksætterspirer.