Arkiver

NyhederSustainable Tech

6 grunde til at Crowdsourcing Week valgte KBH som værtsby

Københavns Kommune opfordrer sine borgere og virksomheder til at gøre overgangen til den nye økonomi; deleøkonomien. Med de mange store byer i Europa, er det ikke en let opgave for København at nuppe førstepladsen to år i træk, som Fast Company’s mest innovative by.

I følge Global Innovation Index 2014 er Danmark fortsat i verdens top 10 over de mest innovative lande, og der arbejdes meget bevidst med at opfostre en effektiv og delevenlig adfærd, mentalitet og infrastruktur, samtidigt med at der skal opretholdes en høj levestandard. Resultatet er et positivt feedback loop, der understreger opfattelsen om at samarbejde avler opfindsomhed, skriver Priti Ambani, Global Media Director ved Crowdsourcing Week.

CrowdsourcingWeek_PritiAmbaniPriti Ambani har listet 6 grunde til, at København kan blive Europas “Crowd Capital”.

Konference i København stiller skarpt på crowdsourcing.

1. Næsten 40% af København transporterer sig rundt på cykler

København er fodgængervenlig og #2 på listen over de mest cykelvenlige byer i verden. København har også et veludviklet offentligt transportsystem, der betyder at københavnerne kommer hinanden mere ved – noget der skaber mere social sammenhæng borgerne i mellem.

MinbilDinbil: Danskerne er bedre til at dele.

2. Samarbejde på tværs af politiske linjer

Samarbejde og sammenhold er ikke kun på agendaen i de sociale og kulturelle sammenhænge i Danmark. CRCResearch siger,

“… in Copenhagen, significant efforts were made to collaborate across party lines and between government departments, thereby gaining approval from both the city council and the public.

Desuden er vores regering baseret på konsensuspolitik, hvor flere partier er repræsenteret på én gang. Som et af de mindst korrupte samfund er København blevet udråbt, som en af ​​de bedste byer at gøre forretning i inden for europæiske grænser.

3. Open Data – Open Government

Som en del af et nyt initiativ i 2013, har Københavns Kommune iværksat en data-portal, hvor iværksættere og etablerede virksomheder gratis kan hente flere sæt af data fra byens forskellige afdelinger. Målet er at give interesserede virksomheder mulighed for at anvende datasæt om trafik, parkering, vejarbejde og meget mere for at skabe nye forretningsmuligheder og nytænke forbrug og fordeling af ressourcer på en by-niveau.

GoMore: And a happy ever after: Justitsministeriet blåstempler deleøkonomi.

Dataportalen er skabt i samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster platformen for Smart City Digital Infrastructure og har til formål at samle offentlige og private datasæt for at hjælpe iværksættere med at finde spændende digitale løsninger.

Projektet betegnes som et fyrtårnsprojekt og er en central brik i den samlede Smart City dagsorden i København.

4. #sharingCPH

2014 har allerede været et særligt aktivt år for København, da hashtagget #sharingCPH har vist hele verden alle byens bestræbelser på at være en smart by. #SharingCPH Vil dele løsninger og erfaringer gennem arrangementer for københavnerne, konferencer, masterclasses og guidede ture. Målet i 2014 for at slå København til et levende laboratorium for grønne løsninger, er ikke en, der kun omfatter kommunale myndigheder.

“With some 100 partners across the city – from grass root organisations, housing and estate groups to businesses, architects and planners, Sharing Copenhagen promises to be an Eldorado for other European cities seeking to meet the challenges of modern city living and sustainability. Our invitation is – come and see, and come and share with us,” siger Casper Harboe, Programme Manager ved Sharing Copenhagen – European Green Capital 2014.

Deleøkonomi: Gamle ting skal byttes væk.

5. Borgerinddragelse for en kulstoffattig økonomi

Bæredygtighed er indlejret i den danske livsstil, og byens ry for at være den grønneste by i verden, er ikke uden grund. København har det laveste klimaaftryk per indbygger i verden, og har til formål at være carbon neutral i 2025. Den danske søger en bottom-top tilgang til deres mål i stedet for bare at formulere regler på det politiske plan. Der er en opfordring til at “co-create, co-udvikle, co-inspirere til at klare de aktuelle og fremtidige miljømæssige og klimarelaterede udfordringer.”

Voresomstilling.dk er en crowdsourced platform der tilskynder borgere, virksomheder og den offentlige sektor til at dele deres projekter og ideer inden for områder som vand, energi, transport, mad, etc. Lige nu har kampagnen mere end 400 projekter.

6. Ambitiøse grønne mål kræver bredt samarbejde

København er blevet valgt som Europas miljøhovedstad i 2014.

The Jury concluded that Copenhagen is a highly successful role model for the green economy, with an efficient communication strategy and the commitment required to develop its role as a model for Europe and beyond.

Byen har også den mest ambitiøse mål for reduktion af kulstof; at afskaffe brugen af ​​fossile brændstoffer i 2050, noget der kræver storstilet indførelse af innovative programmer, kollaborativ forbrug og intelligente virksomheder.

Herhjemme kender vi de danske iværksættervirksomheder Minbildinbil, GoMore, Lejdet.dk, Bringrs og mange flere, der arbejder med deleøkonomiske services. Denne tendens ser endnu kun ud til at vokse.

Bringrs: Danske investorer satser på bæredygtige virksomheder.

Selvom København er en blomstrende grund til tilskuerne økonomi, findes her også udfordringer, der skal overvindes. For at overvinde fremtidens udfordringer og nå byens ambitiøse mål, skal der fokuseres på områder som iværksætternes finansieringskilder. København er stadig ikke et finansielt paradis for iværksættere, hvor mange må søge finansiering i udlandet. Dog er der forslag ved regeringen, der kunne legalisere alternative finansieringsmuligheder som crowdfunding.

Michael Eis, stifter af booomerang.dk og equtiy crowdfunding platformen CrowdInvest.dk, og Frederik Ploug Søgaard, grundlægger af FinanceLab og MarketingLab, har skabt Dansk Crowdfunding Forening.

Crowdsourcing Week ser et stort potentiale i København some foregangsby for Europa, og kommer til København i næste uge med et program, der uden tvivl vil kaste endnu mere positiv opmærksomhed på crowdsourcing i Danmark.

Der er stadig billetter at få på Eventbrite til arrangementet, der går i gang om en uge.

Hvornår: tirsdag 14. oktober til torsdag 16. oktober
Hvor: IT-Universitetet, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S
Billetter: Eventbrite

Repost fra Crowdsourcing Week bloggen. Læs det originale indlæg af Priti Ambani her.

1 kommentar

Skriv et svar