Arkiver

Nyheder

Ny forening vil fremme crowdsourcing i Danmark

I dag lanceres foreningen Danish Crowdsourcing, der har til formål at skabe mere samspil mellem private og offentlige virksomheder og deres interessenter. Det er en tendens, som de danske virksomheder, ifølge Danish Crowdsourcing forening, ikke er stærke nok på.

Vi har skrevet en del om Dansk Crowdfunding Forening med Michael Eis, founder af Booomerang.dk, og Frederik Ploug i front, og de to foreninger har da også nogle krydsninger og et partnerskab.

De to foreninger udspringer af samme behov for at skubbe til den danske kultur og lovgivning, og på trods af at Dansk Crowdfunding Forening sprang ud i offentligheden tidligere end Dansk Crowdsourcing forening, har de to startet deres arbejde omkring samme tid.

Danmark skal ind i crowdsourcing-kampen

“Vi skal have mere og bedre innovation i Danmark. Men innovation sker ikke i isolation. Den bedste innovation sker i samspil mellem organisationer og deres interne og eksterne interessenter.”

Det er grundtanken bag foreningen Danish Crowdsourcing som fra i dag vil arbejde for, at private virksomheder og offentlige organisationer kan udvikle sig sammen med deres vigtigste interessenter, og dermed blive mere innovative, produktive og konkurrencedygtige samtidig med, at de skaber bedre relationer til omverdenen.

DanishCrowdsourcing_JacobBøtterHerhjemme har blandt andre LEGO Koncernen bevist, at man kan produktudvikle sammen med (for)brugerne, men generelt er vi et skridt bagud i forhold til den internationale udvikling, og det vil Danish Crowdsourcing nu gøre noget ved.

“Alt er ændret, og en af de vigtigste ændringer er, at virksomheder ikke længere kan klare sig med medarbejdernes hjælp. Virksomhederne har i dag behov for hjælp fra alle; ikke mindst dem uden for organisationen,” siger Jacob Bøtter, iværksætter, forfatter, foredragsholder og nu Advisor i Danish Crowdsourcing.

En gruppe af forskellige kompetencer med fælles mål

Det private initiativ har allerede en håndfuld kvalificerede mennesker bag sig – blandt andre foreningens formand Flemming Binderup Gammelgaard, Chefkonsulent ved VIA University College, der har et stort fokus på design, ledelse og innovation, og Christian Gabriel, co-founder af HeartRacer og country Manager ved equity crowdfunding platformen FundedByMe.

Bag foreningen står en bred person- og partnerkreds, som alle ser nye udfordringer og nye muligheder i crowdsourcing for den private og den offentlige sektor. Blandt udfordringerne er hele problematikken omkring outsourcing, som melder sig uanset, om der outsources til et udviklingsland eller en global crowd.

Derfor har foreningen også som formål at skabe bedre betingelser for og kvalificere brugen af crowdsourcing i Danmark gennem innovationsprojekter, udviklings- og forskningsaktiviteter samt rådgivning, sparring, kampagner, konferencer og lignende. Samtidig vil foreningen etablere stærke netværk, hvor virksomheder og organisationer kan dele og diskutere de udfordringer og muligheder der ligger i crowdsourcing.

“Crowdsourcing er blevet så meget lettere og billigere at praktisere, at det nu virkelig boomer. For mig er crowdsourcing et af de mest spændende fænomener i vor tidsalder,” siger Lars Tvede, iværksætter, finansmand, forfatter og Partner i Danish Crowdsourcing.

Hertil er ogå tilknyttet en række advisors, herunder Steffen Hedebrandt, Country Manager ved Elance-oDesk og Marion Poetz, Lektor i innovation ved Copenhagen Business School. Læs mere om det nystartede initiativ og bliv medlem hvis du ønsker information om events og andet.

Crowdsourcing_def