Arkiver

Nyheder

Decembers 5 friske fra indbakken

Trendsonline redaktionen bliver hele tiden kontaktet af nye spændende startups. Faktisk er der så mange nye startups, at vi har svært ved at følge med. Derfor samler vi hver måned en god håndfuld startups, som er havnet i vores indbakke i månedens løb, som vi lige er nødt til at fortælle jer om. Af Tina Søndergaard

I denne måned har vi valgt seks startups, som vi gerne vil introducere dig for. Nogle af dem er du måske allerede stødt på, mens andre stadig arbejder i stealth-mode. Startupsene spænder lige fra apps over sammenligningsplatforme til salgsredskaber, og du kan møde dem alle her.

Læs også: Novembers 5 friske fra indbakken

Nustay.com

Nustay.com er en rejseklub som specialiserer sig i at finde luksuriøse drømmerejser til sine medlemmer til en fordelagtig pris. Det skal løse et tilbagevendende problem for hotellerne i at afsætte værelserne i lavsæsonen uden offentligt at dumpe priserne. MedlemmerneMathias Lundø Nielsen modtager til gengæld meget fordelagtige tilbud direkte fra hotellet.

Det kan lade sig gøre fordi medlemmerne giver en række informationer omkring rejsen, som f.eks.  om der er tale om forretningsrejse eller ferie, medlemmets alder, job osv. En bagvedliggende algorimte skaber så de såkaldte “best matches” mellem hoteller og medlemmer.

Mathias Lundø Nielsen, CEO for Nustay, vandt i foråret 2013 prisen som årets iværksætter til BizzUP Randers. Dengang var han CEO for modesitet Hardcasa.dk. Nustay tager allerede nu imod medlemstilmeldinger og lancerer officielt  i 2015.

Læs også: 23-årig kåret til årets iværksætter i Randers

Myphoner

Myphoner er officielt stiftet af Jeppe Liisberg i 2014, efter at have været hans fritidsprojekt i to år ved siden af jobbet som webudvikler.

Det er blevet til et omfattende værktøj, som kort fortalt bruges til at skabe overblik over salgs-leads og såkaldte “cold call”-lister. Alt sammen for at skabe et velfungerende workflow for telefonsælgere centreret om sælgernes hverdag. Værktøjet skaber intelligente opkaldslister, som gør det muligt for flere sælgere at arbejde i den samme liste samtidtig, og listen kan løbende opdateres med leads.

Selvom Myphoner kun har få måneder på bagen, har de allerede en række meget tilfredse kunder både i Danmark og udlandet.

Fiilix

Den tredje december blev appen Fiilix lanceret på Google Play af to islændinge og en dansker. Appen lægger sig i slipstrømmen af den flinkhedsbølge, der er skyllet ind over Danmark den seneste tid, som har sat fokus på at være høflig og venlige overfor vores medmennesker.

fiilix_logoAppen, der er målrettet de 16 til 25-årige, giver mulighed for at sende komplimenter til venner og bekendte, enten som en præ-genereret kompliment a la: Du er hjælpsom/modig/klog, eller som en personlig kompliment, som afsenderen selv forfatter. Ud over et kæmpe plus på overskudskontoen giver Fiilix også brugerne mulighed for at danne et overblik over, hvordan deres omgangskreds opfatter dem.

Medstifter Tröstur Sveinsson og teamet har base i Odense, men har ambitioner om at skalére appen udenfor den danske grænse. I første omgang skal appen dog lige lanceres til IOS, og det håber teamet, der kan ske tidligt i første kvartal ’15.

Ekspertvalg.dk

Ekspertvalg.dk er en service der hjælper virksomheder med at finde det bedste tilbud på det, de står og mangler lige fra kaffemaskiner til telefonsystemer.Mark Thorsen

Servicen fungerer, ved at køberen indtaster sine oplysninger i skemaet og indsender forespørgslen til Ekspertvalg.dk, gratis og uforpligtende. Derefter sender Ekspertvalg forespørgslen i udbud bland sine samarbejdspartnere i den relevante kategori (f.eks. kopimaskiner eller erhvervsrengøring), og de sender deres tilbud tilbage til køberen, som så kan vælge det bedste tilbud.

CEO og stifter af Ekspertvalg.dk, Mark Thorsen, må efterhånden siges at være lidt af en serieiværksætter, og han er da heller ikke ukendt på Trendsonline.dk, hvor vi tidligere har skrevet om bl.a. hans virksomhed Lingobob.

Yonabo

Yonabo, som blev lanceret tidligere denne måned, er en ny portal som skal gøre det livet lettere for boligsælgere.

Platformen hjælper med alt fra at indhente tilbud fra flere ejendomsmæglere, til at vælge den som passer bedst til boligsælgerens ønsker. Boligsælgeren modtager fire tilbud fra lokale ejendomsmæglere på boligvurderingen og salær. Boligsælgeren kan så, i ro og Yonabo_logomag, danne sig et overblik og tage en beslutning uden at blive kimet ned under forløbet.

Medstifter Jesper Enger-Rasmussen er idemager bag systemet og har via sit tidligere arbejde i ejendomsmægler-branchen fået et rigtig godt indblik i problemstillinger ved boligsalg, og hvad der kan gøres bedre, så både ejendomsmæglere og boligsælgere får en bedre start på boligsalget. Medstifter Allan Hansen har en årrække arbejdet med udvikling af online løsninger, og han sikrer, at Yonabos bruger  får den bedste oplevelse med systemet.

“Det vigtigste for os er, at Yonabo skaber gennemsigtighed i boligmarkedet. Vi vil gør det lettere for boligsælgere at sælge deres bolig og til den rigtige pris – det kan de nu med Yonabo,” siger Jesper Enger-Rasmussen

CardDeal

Bød din jul også på lidt flere gavekort til Matas og Intersport, end du egentlig kan nå at bruge, inden de udløber. Eller har du byttet de løbesko, du ved, du aldrig får brugt til et tilgodebevis, som du ved, du aldrig får brugt? Så er CardDeal måske løsningen for dig.

CardDeal tilbyder nemlig at købe dine ubrugte gavekort og tilgodebeviser til op til 90% af værdien. På den anden side kan du købe det gavekort, du lige står og mangler til den lampe eller de stiletter du ved, du er på vej ud at købe til 10-15% under gavekortets værdi.

Christian Damgaard Lund, der er medstifter og CEO for virksomheden, studerer til daglig Cand. merc. på Aarhus Universitet og åbnede dørene for sin første virksomhed i august 2014.

CardDeal_logo