Arkiver

IværksætterlivNyhederUngt Tech

Iværksætterturen tager landets skoler med storm

I starten af marts måned var Iværksætterturen og initiativet Starteriet i fuld gang med missionen at ‘fyre op for iværksættergejsten’ på landets skoler og sætte iværksætteri på skoleskemaet. Nu er iværksætterturen nået til vejs ende. Læs med og hør hvordan det er gået. Af Josefine Maria Hansen

Det tilbagevendende initiativ Iværksætterturen har i marts måned besøgt 25 skoler, ungdomsskoler, gymnasier og handelsskoler i hele landet med Starteriet.

Her har en håndfuld initiativrige unge spredt budskabet om Starteriet, et initiativ af Ivækst og forskellige samarbejdspartnere som Erhvervsstyrelsen, e-conomic og Dana, og iværksætteren Casper Blom har svaret på spørgsmål, inspireret de unge med sin iværksætterhistorie og opfordret dem til at springe ud i iværksættereventyret.

Behov for undervisning i iværksætteri

Casper Blom startede Iværksætterturen, efter han vandt IVÆKSTprisen for 3 år siden. Her blev han opfordret til at give et løfte om, at der skulle mere iværksætteri på skoleskemaet. Casper havde selv mærket, hvor lidt opbakning han fik fra sin skole, da han i sin tid ønskede at starte en virksomhed.

De kunne ikke hjælpe ham eller rådgive ham om, hvor han skulle gå hen, og derfor er Casper i dag stor fortaler for Starteriet og de tilhørende initiativer, som for eksempel Facebookgruppen UngIværk.

Læs også: Starteriet lancerer univers for unge iværksættere

Stærk opbakning fra politikerne

Iværksætterturen var dette år en stor succes og blev taget rigtig godt imod. Mange lige fra lokal-tv til kommuner og politikere var vilde med initiativet, og den store positivitet var tydelig at mærke for Casper Blom, der i år CasperBlombog_portrætmærkede en større begejstring blandt tilskuerne end de forrige år.

I år har man tydeligt kunne mærke, at interessen for iværksætteri er større end nogensinde. Det gælder både fra lærere og elever. De er mere positive nu, end de hidtil har været. Det er skønt at mærke!,” fortæller Casper Blom.

Skatteminister Benny Engelbrecht har også deltaget i turen for at bakke op om initiativet. Han var med på KNord HHX i Lyngby og inviterede desuden Iværksætterturen og Casper Blom med til et arrangement med Skatteministeriet og Odense Kommune.

Eleverne har startet netværk

Både lærere og elever har sendt feedback til Starteriet og fortalt, hvor stor en forskel det gør at få så konkret inspiration og høre de inspirerende iværksætterhistorier. Lærerne fortæller, hvordan de selv er blevet inspireret, og hvordan eleverne har været i gang med små projekter siden og nu også spørger hinanden til råds.

Besøget af Iværksætterturen har altså resulteret i, at de unge er blevet inspireret til at komme i gang med iværksætteri og har lært, hvor de kan gå hen og få hjælp og få svar på deres spørgsmål. Casper Bloms mål er dermed nået, og det er han godt tilfreds med.

Mange er allerede gået igang med deres idé – køb et domæne, tilmeldt sig et iværksætternetværk eller begyndt at ansøge om CVR-nummer. Der er virkelig sat skub i nogle virksomheder. Man kan tydeligt mærke energien, når man får mails fra de unge mennesker klokken 2 og 3 om natten. Det er fedt,” lyder det begejstret fra Casper Blom.

Sidst men ikke mindst er der startet små netværk op af elever med en fælles interesse for iværksætteri. Noget der også er til gavn for erhvervslivet.

Mange flere arrangementer i fremtiden

Med iværksætterturens succes er Casper Blom og kompagni langt fra færdige med starteriet.

Lige nu arbejder vi videre på Starteriet.dk. Vi vil gerne lave endnu flere fede ting for unge iværksættere. Både arrangementer og tiltag, så det kommer der meget mere af,” lyder det fra Casper Blom.

1 kommentar

Skriv et svar