Arkiver

Nyheder

Julis 5 friske fra indbakken

Trendsonline redaktionen bliver hele tiden kontaktet af nye spændende startups. Faktisk er der så mange nye startups, at vi har svært ved at følge med. Derfor samler vi hver måned en god håndfuld startups, som er havnet i vores indbakke i månedens løb, som vi lige er nødt til at fortælle jer om.

Sommeren er over os, men det forhindrer ikke nye interessante startups i at dukke op. I denne måned skal vi både en tur ud at sejle og et smut i haven. Vi skal til fysioterapeut på en helt ny måde, og så skal vi naturligvis også runde et par platforme og en app. God fornøjelse.

Boatflex vil være havets Airbnb

Iværksætteren bag adskillige københavnske natklubber, Jakob Bojesen træder nu ind på startup-scenen. Han har allieret sig med OL-sølvmedaljevinderen i finnjolle, Jonas Høgh-Christensen, der med platformen Boatflex.com vil gøre det muligt for alle at leje en båd, billigt og sikkert.

Jakob Fast Bojesen, medstifter af Boatflex
Jakob Fast Bojesen, medstifter af Boatflex

”Formålet med boatflex.com er at hjælpe danskerne med at føre vores stolte tradition som sejlere videre. Danmark er et fantastisk smukt land og bør helt klart udforskes fra havets smukke side!”, fortæller Jonas Høgh-Christensen.

En anden af startuppets medstiftere, Mik Thobo-Carlsen, som vi kender fra startuppet Tatoodo, lægger især vægt på at bringe deleøkonomien ind i sejler-livet.

”Både for flere milliarder ligger stille i de danske havne, og det er spild af ressourcer, som vi vil gøre op med ved at bringe deleøkonomien til bådfolket”, siger han.

Grundideen bag boatflex.com er, at bådejere kan leje deres både ud i en periode. Bådejerne lægger selv båden til leje, når den ikke er i brug. Udlejeren betaler så en provision af udlejningsindtægten til Boatflex.com. Ideen skal give flere danskere mulighed for at opleve bådlivet, uden at skulle binde sig til en fast udgift. Samtidig giver det bådejere økonomisk hjælp i form af lejeindtægter.

Nordmændende har allerede taget godt imod den nye service. Efter et tv-indslag på norsk tv fik Boatflex.com så mange besøgende, at siden gik ned.

”Det er helt vildt at se, hvor godt folk i Norge har taget imod initiativet, og det håber vi selvfølgelig også på sker i Danmark! Nu er vi gearet til efterspørgslen og har de seneste 14 dage fået mere end 300 henvendelser ”, udtaler Jakob Bojesen.

Læs også: Det er federe at gøre en forskel end at blive rig

Mellemhaver.dk bytter æbler om til blommer

I det hele taget ser det ud til, at vi danskere skal lære at dele vores ting denne sommer. Et andet af de startups, vi gerne vil fortælle jer om denne måned, opfordrer danskerne til at dele deres haver – eller i hvert fald de planter de har i haverne.

Mellemhaver.dk er en online markedsplads, hvor have- eller altanejere opfordres til at bytte de planter og frugter, de har for mange af eller vil skifte ud. Bag startuppet står grafiker og webdesigner Rikke Kryger. Hun fortæller, hvordan idéen til det nye haveunivers opstod:

final_rikke_portraet_150px_web (1)
Rikke Kryger, stifter af Mellemhaver.dk

“Inspireret af mit arbejde som grafiker elsker jeg at kombinere farver, strukturer, former og linjer i haven. Det er fascinerende og forunderligt, at se noget gro og udvikle sig til noget smukt. Efterhånden har jeg fået overskud af frø, stauder, frugt mm. og deler og bytter meget gerne med venner, naboer og familie. Derfor fik jeg idéen til Mellemhaver.dk. Det skal være nemt for alle, at finde nogle tæt på at dele og bytte med.”

Rikke fortæller, at startuppet udspringer af den øgede fokus på bæredygtighed herhjemme, og Mellemhaver ligger sig op ad tendenser som økologi, fælleshaver og det øgede fokus på madspild.

“Det er vigtigt, at tænke på vores fremtid og bruge de ressourcer, vi allerede har i stedet for at smide væk og køre langt efter noget nyt, når det allerede findes i lokalområdet. Hvis jeg f.eks. går ind til min nabo med en chiliplante, kommer jeg ofte hjem med noget helt andet, som f.eks. nogle solmodne tomater eller saftige ananasæbler”, forklarer Rikke Kryger. Det er dette koncept, Mellemhaver.dk gerne vil udbrede i hele Danmark.

Mellemhaver.dk er online, og brugerne er i gang med at oprette og besvare annoncer. Rikke Kryger forventer, at antallet af annoncer vil stige i sommerens løb og i takt med, at kendskabet til siden udbredes. Mellemhaver.dk vil løbende blive udviklet og få tilføjet flere funktioner som f.eks. et forum.

Læs også: Marts’ 5 friske fra indbakken

YoooWe – en deleplatform for surf- ski- og board gear

Måske har du allerede hørt om dem? De vandt nemlig årets venture cup i juni måned, men de er så seje, at vi lige er nødt til at introducere dem ordentligt.

YoooWe er en platform for surf- ski- og snowboardentusiaster, som gør det muligt at leje og udleje sportsudstyr som surfbræt, snowboards, Go Pro’s og våddragter mellem private.

Silas Moestrup Pedersen, medstifter af YoooWe
Silas Moestrup Pedersen, medstifter af YoooWe

“Med YoooWe får du kontakt med lokale surfers på location, som udlejer alverdens udstyr eller tilbyder undervisning – uanset om du er erfaren surfer-dude med et hav af gear, backpacker eller forretningsrejsende, der trænger til action på sin fridag,” fortæller Silas Moestrup Pedersen, der er den ene af startuppets to stiftere.

Lige nu arbejder medstifterne Nicklas Peistrup, Silas Moestrup Pedersen og Mads Misiak Friis på en forsikring, som kan sikre udlejernes udstyr mod skader under udlejningsperioden. Derudover er stifterne i gang med at udvikle en standard lejekontrakt, som skal underskrives af begge parter inden udejningen. På denne måde sikres både lejer og udlejer mod dårlige oplevelser.

”Vi brænder alle tre for surfing og iværksætteri, så muligheden for at beskæftige sig med kombinationen af disse er især drivkraften for YoooWe,” siger Mads Misiak Friis.

Selv uden forsikringer og kontrakter på plads, har YoooWe allerede godt over 300 stykker gear til leje hovedsageligt i Danmark og Europa, men inden for den nærmeste fremtid rejser teamet til byer som Los Angeles, Maui i Hawaii, San Diego, Byron Bay og Melbourne for at udvide forretningen blandt surfere rundt omkring i verden.

I starten af September lancerer YoooWe.com en ny platform i stedet for deres beta version, samtidig med at de skal deltage i verdensmesterskabet for universitets-startups.

Læs også : Her er vinderen af Venture Cup 2015

Rappit vil brande små startups som store

Den nye app Rappit tilbyder en markedsføringsplatform, hvor små virksomheder, som for eksempel bageren på hjørnet eller den lokale frisør kan markedsføre sig direkte over for potentielle kunder.

Virksomhederne opretter en profil på Rappit-appen, og brugerne kan så “like” de virksomheder, der er relevante for dem i deres nærområde. På den måde kan virksomhederne markedsføre sig direkte overfor sine kunder.

“Vores app henvender sig primært til tøjbutikker, restauranter, barer og virksomheder med kulturelle tilbud. Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger fra virksomheder, og hver dag bliver der oprettet nye firmaprofiler på vores hjemmeside,” siger medstifter Michael Ro Mejer.

Appen, som blev lanceret i juni, er kommet godt fra start, og de to medstiftere håber at kunne skalere forretningen til udlandet hurtigst muligt. Først handler det dog om at få det seks mand stærke team til at vokse sig endnu større.

Artiklen fortsætter under videoen

https://www.youtube.com/watch?v=SydEby__OP4

Læs også: YourLocal pitchede sig til en halv million

RaskRask giver dig fysioterapi “on-demand”

Det Aarhusianske startup RaskRask er endnu et eksempel på et startup, der starter livet med en sejr. Fysioterapi-servicen vandt nemlig Startup Weekend Aarhus tilbage i februar måned.

Ideen til RaskRask opstod da medstifter, Albert Kirk Iversen spillede fodbold med drengene, og en tackling gik galt. Der var for langt ned til lægen og fysioterapeuten, og der var ventetid begge steder. Oven i en travl hverdag med familie og arbejde endte det med, at han ikke kom af sted og bare håbede, at det gik i sig selv.

Så opstod ideen til at hente fysioterapeuten hjem i stuen. Albert Kirk Iversen stillede op til Startup Weekend Aarhus HEALTH, som han vandt. Det var også her, han mødte iværksætter Liene Dreimane, som blev medstifter af RaskRask. Senere deltog startuppet også i  Aarhus kommunes “CareWare” iværksætterpris, hvor det blev til en finaleplads.

RaskRask.dk fungerer uden lægebesøg og så ryger statsstøtten, men til gengæld sparer fysioterapeuten udgiftentil en klinik, så prisen ender stadig på et fornuftigt leje,” fortæller Albert Kirk Iversen.

“Vores priser kommer til at ligge på 310kr og 390kr for henholdsvis 30 og 45 minutter. Vi starter dog august, som er vores store lanceringsmåned, med at tilbyde en rabat på 35%, så priserne kommer helt ned på 200 og 250 kr.,” forklarer han.

Nu er servicen så lanceret – i første omgang i Aarhus med fire tilknyttede fysioterapeuter, som står parat til at behandle Aarhusianerne i deres egne hjem. Hvis alt går godt de næste to måneder, bliver der knyttet endnu flere fysioterapeuter på, og konceptet kan udbredes til andre danske byer og måske endda flere brancher.

Fra højre: Albert Kirk Iversen, Liene Dreimane og River Breinholt, medstiftere af RaskRask.dk
Fra højre: Albert Kirk Iversen, Liene Dreimane og River Breinholt, medstiftere af RaskRask.dk

1 kommentar

Skriv et svar