BusinessFintechNyhederPlatformUngt Tech

Dansk bitcoin-startup lander tocifret millioninvestering

Coinify

Det danske startup Coinify har netop afsluttet en imponerende investeringrunde, der indkasserede 27 millioner kroner fra danske SEED Capital og den nordiske SEB Venture Capital, en del af SEB Bank koncernen.

Coinify udbyder blockchain-betalingstjenester til henholdsvis handlende og forbrugere. Coinify servicerer alt fra globale udbydere af betalingstjenester til online­virksomheder, fysiske butikker, og enkeltpersoner. De har tidligere fået investeringer fra SEED Capital, tilbage i 2014, da startuppet var en babystjerne på startup-himmlen.

Nu har SEED Capital så grebet til lommerne igen, da de ser en lysende fremtid i blockchain-teknologien og i Coinify.

En serie A-investering på 27 millioner kroner

Lars Andersen, General Partner i SEED Capital siger om Serie A-investeringen på 27 millioner kroner: ”Vi tror på, at digitale valutaer og blockchain­teknologien har potentialet til at disrupte den finansielle sektor. Coinify har et godt tag i markedet og er med netop dette syndikat i en rigtig god position til at spille en ledende rolle i transformationen, som ligger foran os.”

Læs også: Dansk hus købt med bitcoins

Hos Coinify er de naturligvis glade for den store investering og ikke mindst det nye samarbejde med den kapitalstærke bankkoncern, SEB.

“Coinify er formidler af blockchain­betalinger med en mission om at bygge bro mellem blockchain­teknologien og de traditionelle finansielle industrier. Det faktum, at vores nuværende investorer nu bliver gjort selskab af en klassisk, dog meget visionær bank, som går tilbage til 1856, sender et stærkt signal til både bankverdenen og blockchain­communityet. Vi skal bruge denne investering til at vedholde vores førende position i Europa samt ekspandere i Asien,” fortæller medstifter og CEO i Coinify, Mark Højgaard.

Coinify er en værdifuld tilføjelse til SEB Venture Capital

Ligesom SEED Capital, ser SEB store muligheder i det danske startup og ser dem som en værdifuld tilføjelse til deres interesser i fintech-miljøet.

”Coinify har udviklet en unik platform til blockchain­betalinger og passer perfekt ind i vores portefølje af FinTech investeringer. Hos SEB Venture Capital glæder vi os til at bidrage til Coinifys fremtidige udvikling,” siger David Sonnek, Head of SEB Venture Capital.

Læs også: Bitcoin tager kraftigt fald efter milliontyveri på Bitfinex

Blockchain-teknologien er ophavssted for blandt andre bitcoin, ether, ripple og flere andre cryptovalutaer. Coinify understøtter allerede 15 af disse blockchain-valutaer og er klar til at inkorporere nye typer, så snart de er til rådighed på markedet. På den måde er de mere end klar til at stryge ind på det globale marked for blockchain-teknologi.