BusinessEventsIværksætterlivUngt Tech

Se dette års Guldæg-finalister

Guldæg 2016

For femte år i træk har tre startups kvalificeret sig til finalen i Guldæg-konkurrencen. De imponerede juryen inden for innovation, forretning, løsning og team.

Guldæg tiltrækker år efter år unge IT-iværksættere, som alle kæmper om at blive Årets Guldæg og få turen til Tel Aviv med mulighed for at netværke i et af verdens mest spændende økosystemer for iværksætteri.

Læs også: Er du årets Guldæg? 

Igen i år var det er stærkt felt af ansøgere, fortæller Anette Nørgaard, developer evangelist hos Microsoft og medlem af Guldæg-juryen.

“Vi havde et næsten to timer langt møde, hvor vi gennemgik alle ansøgninger til Guldæg, og først og fremmest må siges at det var et meget kvalificeret ansøgningsfelt. Vi havde adskillige snakke frem og tilbage om flere af kandidaterne, men udvalgte de tre, fordi de alle er superstærke og forskellige i hver deres løsning,” siger hun om finalisterne.

Juryen lagde i år vægt på innovation, personerne i teamet, forretningen og den løsning, de kommer med.

Finalisterne til Årets Guldæg

De tre finalister er i år DXTRLabs, Ideanote og Neurescue.

Om DXTRLabs siger juryen: “Konceptet er i sin enkelhed med til at forbinde leg, læring og teknologi, hvor der samtidig opsamles data til brug for analyse af barnets færdigheder, sundhed med mere. Det simple i løsningen samtidig med integrationen til teknologi virker stærkt. Vi er meget interesseret i at høre mere om det – også om de udfordringer, der vil være for at bringe det til markedet.”

Læs også: Den dag DXTR lagde sit produkt i et barns hånd

Om Ideanote siger juryen: “Mange har egentlig haft løsningsforslag på den udfordring, det er at samle, benytte og udvikle ideer fra medarbejdere, medlemmer og andre på en struktureret måde, som gør det anvendeligt. Løsningen her, fra et i øvrigt stærkt team, virker overbevisende, og de har på kort tid formået en del. Et spændende koncept, som vi fandt yderst interessant.”

Læs også: Startuppet Ideanote: Danskernes ideer skal løse flygtningekrisen

Om Neurescue siger juryen: “At redde menneskeliv er altid en smuk tanke, men at opfinde en løsning, der rent faktisk virker temmelig overbevisende, er en bedrift i sig selv. Et spændende projekt med en stærk forretningsplan, som vi valgte, skulle være blandt finalisterne.”

Læs også: Danmarkshistoriens yngste læge skal redde liv for milliarder

Vinderen kåres den 30. august, hvor Guldæg-receptionen bliver afholdt hos Saxo Bank. Læs mere om begivenheden her.