Arkiver

BusinessNyhederPlatform

Millionerne ruller ind hos dansk byggeplatform

ByggeplatformBillede fra GenieBelt info-video

Den danske teknologivirksomhed GenieBelt, en ConTech byggeplatform, har landet en investering på 15 millioner kroner. Det vidner om, at det europæiske marked kan følge med USA.

Et dansk projektstyringsværktøj har vist sig at spare projektledere, byggeledere og projektdirektører mange arbejdstimer hver uge. Så mange, at det tre år gamle startup nu har landet en tocifret millioninvestering på to millioner euro eller 15 millioner kroner.

Læs også: GenieBelt rammer en milepæl med flere tusinde brugere i hundrede lande

Det er startuppet Geniebelt, der har modtaget investeringen fra danske Solar A/S og bestyrelsesforman i GenieBelt Klaus Nyengaard, som er tidligere kendt som medstifter af TechBBQ og tidligere CEO i Just-Eat.

“De sidste par år er ConTech blevet et varmt investeringsområde for amerikanske startups, og denne investering er et tegn på, at Europa følger efter. Jeg tror dette pt. er den største europæiske investering i den nye generation af mobile og meget brugervenlige løsninger til at hjælpe byggebranchen med dens projektstyringsudfordringer. Det er vi stolte af,” siger han i en pressemeddelelse.

Branchen tror på Geniebelt

GenieBelt er kort fortalt en tidsbesparende platform med 100 procent fokus på byggeri, som leverer projektstyring, gennemsigtighed og overblik og sikrer enkle værktøjer, som kan skaleres og understøtte samarbejde, forklarer CEO og partner Ulrik Branner.

”Personligt er jeg meget stolt af, at det er danske Solar A/S – Europas førende leverandør af sourcing og services inden for vvs-, el- & varme til byggeriet, der er hovedinvestoren i denne pulje. Det er således branchen, der selv tror på, at GenieBelt er et bud på fremtidens måde at samarbejde, kommunikere og bygge på,” skriver han til Trendsonline.

Virksomhedernes visioner støtter hinanden

Hos Solar A/S ser de i GenieBelt en vision, som støtter om deres egne forestillinger om fremtiden, fortæller Hugo Dorph, CCO i Solar Koncernen, som indtræder i bestyrelsen hos GenieBelt.

”For Solar handler det om at sikre, at vores kunder og kunders kunder møder helstøbte digitale løsninger, som reducerer forsinkelser, spild og fejl på en enkel og intuitiv måde,” siger han i pressemeddelelsen.

Læs også: GenieBelt lukker investering på fem millioner kroner

GenieBelt blev stiftet for tre år siden. Stifternes vision var at udvikle den måde, der bliver kommunikeret, samarbejdet og koordineret byggeprojekter på. I dag har virksomheden 20 ansatte og håndterer byggeprojekter fra én million kroner til 600 millioner kroner med den målsætning at nedbringe projektomkostningerne med fire til seks procent.

GenieBelt har kontorer i København, Toronto, Lodz og London, men blev udviklet i København af et 16 mand stort team under ledelse af dengang CEO, britiske Gari Nickson. Byggeplatformen og den tilhørende app er rullet ud i over hundrede lande.

Skriv et svar