Arkiver

De små aktuelle

Interessante podcasts du bare må høre

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Vimedigital

Podcasts har virkelig fundet grobund herhjemme og i udlandet og det er der ikke noget at sige til. Det er den perfekte erstatning for streaming og telefonen, hvis man har brug for noget at fordybe sig i, men samtidig måske også har brug for at få ordnet vasketøjet, lavet yoga, ordnet haven eller bare har lyst til at have noget i ørerne, der ikke er musik. Mediet er faktisk blevet så populært, at der er en genre til næsten enhver interesse. Der er også en masse forskellige platforme, der udbyder podcasts, og her kommer det nok mest an på, hvad du alligevel lytter til. Der er nemlig en masse, der ligger på Spotify, men du kan også finde specifikke podcastplatforme som for eksempel Podimo og Podbean. Der er så mange forskellige muligheder, så her får du lige en overskuelig guide til din næste podcast-oplevelse. Listen vil dække både danske og udenlandske podcasts, så der er lidt at vælge imellem på forskellige sprog.

Mysterier og True Crime

True Crime er en genre, der for alvor har fået sit tag i lytterne og er blevet meget populær på meget kort tid. Genren er non-fiction og i podcastform består den af en fortæller, der beretter om, undersøger og dykker ned i en forbrydelse fra det virkelige liv. Fortællingerne handler oftest om (u)løste mordmysterier og selvom genren er heftigt kritiseret, så er der mange flere tilhængere, der suger stoffet til sig.

Af anbefalelsesværdige podcasts i denne genre kan nævnes den danske Forbrydelse og moral. Det er ægte true crime set indefra, fordi den netop går ind i sagerne fra de involveredes synspunkt ved at invitere dommere, advokater og andre med kendskab til loven og sagerne ind og tale om det. Det er en spændende og rimelig nørdet podcast for dem, der gerne vil dykke lidt dybere ned i de tekniske detaljer. Ekstra Bladet har podcasten Bandeland, der i hvert afsnit dykker ned i én bestemt bande og beskriver dens historie, hvem de er og hvordan de opererer. Det er også en spændende podcast om et emne, som man ikke nødvendigvis ved særlig meget om. Kigger vi ud i verden, så finder vi blandt andre den meget populære podcast Casefile med den ukendte vært, der går under navnet Casey, som beskæftiger sig med både løste og uløste mysterier (de såkaldte cold cases) på en fængende og fascinerende måde. Der er også serien Serial, der nærmest var den, der startede hele bølgen. I hvert afsnit dykkes der ned i et nyt mysterium og det er en virkelig god podcast.

Fascinerende små nicher

Der er også en masse spændende podcasts, der måske ikke lige har så konventionelle emner. Det er for eksempel podcasts om videnskab, film, historie eller andet. En anden virkelig spændende podcast der også er lidt af et nicheemne hedder Pokercast og er en podcast, der handler om spillet poker, de forskellige professionelle teamspillere, og selvom den primært fokuserer på den danske pokerscene, så er der også masser og info om de internationale pokerkredse. Af andre niche-podcasts, som du måske ikke selv lige havde tænkt på at lytte til, kan nævnes Cross Cut Cinema Podcast, der handler om forskellige film og serier og de to værters anmeldelser af disse, podcasten Dunzo, der essentielt set bare handler om kendissladder og drama i Hollywood fortalt på en underholdende måde, og Oh No Ross and Carrie, der handler om forskellige religioner og deres forskelle, ligheder og særlige træk.

De klassiske

Der er også de podcasts, der bare er kendte af de fleste. Det er for eksempel Mads og Aholdet, som er Mads Steffensens nye podcast på Podimo. Han er nok mest kendt fra Mads og Monopolet på P3, som nu hedder Sara og Monopolet og som nu også kan høres som podcast. De kan noget derovre på P3, fordi Curlingklubbens podcast (som blandt andet kan findes på Spotify) også helt klart kan anbefales. Værterne er Maria Fantino og Christian Bonde og deres indbyrdes samtaler er bare så morsomme. Så hvis du har brug for at få trænet lattermusklerne, så er det her, du skal gå hen.

Der er også mange virkelig gode historiepodcasts som for eksempel 1619 fra New York Times, der handler om de første slaver i USA og kampen for frihed og Nationalmuseets podcast om især dansk historie og de forskellige små, nationale podcasts. Her kan især nævnes podcasten South African History af Desmond Latham, der gennemgår Sydafrikas spændende historie.

Alt i alt er der virkelig mange podcasts derude og der er virkelig noget for enhver smag uanset om du vil blive klogere på Danmarkshistorien, starte din egen webshop, grine lidt mens du laver mad eller vil lære noget om universet. 

Min 18 år. Spil ansvarligt | www.rofus.nu | Regler- og vilkår gælder

Skriv et svar