Arkiver

Nyheder

Crowdfunding-pionerer tager kampen op med staten

Ny pioner-forening vil være ’datingportal for investorer og erhvervsliv’, men manglende politisk opbakning spænder ben for ny investeringsform.

Med et erklæret mål om at sætte crowdfunding på Danmarkskortet startede Michael Eis og forretningspartneren Frederik Ploug Søndergaard i januar Dansk Crowdfunding Forening.

Pacet frem af finanskrisen og den tilhørende kreditklemme i bankerne søgte de to forretningspartnere at skabe en forening, der kunne samle al dansk know-how om den sociale finansieringsform kaldet crowdfunding.

Efter fire års forberedelse gik det i starten af 2014 løs. Med udgangspunkt i at gøre verden lettere for små start-ups blev Dansk Crowdfunding Forening (DCF) skabt.

”I starten var der virkelig ikke mange, der kendte til fænomenet crowdfunding, men i løbet af den sidste tid har det virkelig taget fart. Der er dog stadig mange kampe, der skal kæmpes, og derfor har vi startet denne forening,” forklarer Michael, den ene af de to initiativtagere til Trendsonline.dk.

Politikerne spænder ben
Foreningen har to erklærede mål. Det ene er at skabe bevidsthed om fænomenet blandt almindelige danskere, mens det andet er at få ændret lovgivningen i Danmark, der lige nu hindrer en del af de potentielle investeringer, der kunne hentes igennem crowdfunding.

”Det er synd og skam, at iværksættere må søge til Sverige og England, hvor investeringsformen er tilladt,” siger han og fortsætter, ”det er cvr-numre, potentielle job og skat, der fiser ud af landet. Vi mener ikke, det er godt, og derfor har vi startet kampagnen ’Sæt englene fri’, som gerne skulle sætte fokus på problemstillingen.”

’Sæt englene fri’
Kampagnen er DCFs første, og målet er at gøre det nemmere at formidle kontakten mellem investor og start-up. Lige nu skal du nemlig stille sikkerhed på 2,2 mio DKK, hvis du ønsker at agere mellemmand.
DCF-sæt englene fri
”Med kampagnen prøver vi at råbe politikerne op. Vi mener ikke, det kan passe, at vi skal kunne stille 8 mio. euro i kapital, før vi kan skabe en portal, der formidler kontakt mellem investorer og erhvervsdrivende,” siger Michael Eis til Trendsonline.dk.

Han henviser til de eksisterende regler, der dikterer, at man, for at kunne agere ’børsmægler’, skal kunne stille med en vis kapital. Han fortsætter: ”Vi vil gerne skabe en datingportal for investorer og erhvervsdrivende, men før vi får politisk opbakning er det desværre et drømmescenarie for os. Og så kan vi blot se til mens skattekroner og arbejdspladser fiser til naboerne.”

Vi følger Dansk Crowdfunding Forening og udviklingen tæt, og håber de får sluppet englene fri. Trendsonline.dk har, som du kan læse her tidligere skrevet om crowdfunding i flere forskellige sammenhænge.