Arkiver

IværksætterlivNyheder

Branson, Business Angels og hardcore erfaringsudveksling

Foto: TOM SOLO INT.

Denne uge har budt på en godtepose af events, som alle giver meget værdi til startupmiljøet i Danmark. Her kan du læse om et udvalg af ugens stærkeste begivenheder, som blandt andet tæller et meget åbent event på Rocket Labs og et meget lukket og eksklusivt event på D’Angleterre.

En åben invitation ind i startupmiljøet tirsdag aften
To iværksættere fra hhv. Danmark og England er gået sammen om initiativet MatchingHeads, der har meetup gruppen Copenhagen IT people. Gruppen arrangerer events med det formål at skabe et åbent samlingspunkt for udenlandske iværksættere i København for at invitere til mere erfaringsudveksling og networking.

Aftenen bød på afslappede introduktioner til kontorfællesskabet Rocket Labs, hvor eventet også blev afholdt denne gang, det digitale bureau Curious, det danske startup Boligsurf, og sidst Trendsonline.dk.

“Eventet var en god introduktion til rocket lab som arbejdsplads og de virksomheder som sidder der. Derudover var det fedt at der var tid til at netværke med dem i bygningen og andre iværksættere,” siger Sillas Poulsen, founder af Revus.

2014-04-09 11.55.54-2

Feedback fra en Business Angel
Onsdag havde vi på Trendsonline.dk besøg af business angel Thor Angelo, som i løbet af fire timer gav feedback og gode råd med på vejen til 7 early stage startups.

Anders Laustsen fra Famly, et socialt intranet for forældre og pædagoger i dagsinstitutioner siger om deres udbytte af Thors feedback-session:

“Det er første gang, at vi prøver sådan en session, så vi vidste ikke rigtig, hvad vi skulle forvente. Thor var super hurtig til at sætte sig ind i vores problemstillinger og kom med mange gode idéer. En del som vi havde på papiret i forvejen, men også specielt en idé om, hvordan man kunne bygge en freemium-model op, hvor man giver forældre nogle skyts til at tage det videre til deres institution eller dagpleje. Den idé, synes vi, var så god, at vi gik tilbage og har nu allerede implementeret en gratis self-signup løsning.”

Det første besøg af Thor Angelo blev en stor succes, og han vender tilbage en gang om måneden, hvor du kan komme ind og få syretestet din idé. Du kan læse Trendsonline.dks portræt af Thor her. Herunder får Co-founder Babar Baig fra det danske startup WriteReader feedback og råd om deres videre færd.

thorevent

Erfaringsudveksling mellem early stage startups og de erfarne hunde
Pioneers Unplugged er en ny techevent-serie for early stage startups eller dem der tænker på at starte op, men mangler inspiration. Programmet er en del af en større bevægelse, der breder sig over hele Europa fra Wien.

Torsdag aftens arrangement på Republikken bød på talere som Endomondo’s Mette Lykke, Opbeat’s Ron Cohen og Robocats Michaela Flarup. De fortalte deres historier og gav deres bedste tips og tricks til tilhørerne.

 

Der blev også vist en live demo af BeMyEyes app, som hjælper blinde med at se ved hjælp af deres iPhone, og en demo pitch fra Idify, som hjælper folk, der lever med demens med at have et lettere liv.

Rockstjerneattitude på D’Angleterre
Sidst, men ikke mindst, var tirsdag en dag i stjernestøvets tegn, hvor Sir Richard Branson satte sine fødder på dansk jord. Først til et stort opslået, men super hemmeligt, event i Odense for studerende og senere et eksklusivt og meget lukket event i København på D’Angleterre.

Eventet var arrangeret som en del af Sir Richard Bransons velgørenhedsorganisation Virgin Unite af Bransons gode ven Morten Lund i samarbejde med CodersTrust, hvor Morten er bestyrelsesmedlem.

Foto: TOM SOLO INT.
Foto: TOM SOLO INT.

Aftenen bød på masser af spændende og inspirerende talere, blandt andre Thomas Madsen-Mygdal, Tommy Ahlers, Nikolaj Nyholm og Ferdinand Kjærulff, hvorefter Sir Richard Branson blev interviewet af Morten Lund og Samuel Rachlin om livet som entrepreneur og Virgin Galactic.

Ferdinand Kjærulff, CEO i CodersTrust, pitchede derefter CodersTrust til Sir Richard Branson og på samme tid breakede han nyheden om nyt partnerskab med Elance og Grameen Solutions. Ferdinand Kjærulff satte sig derefter ved siden Sir Richard Branson og modtog spørgsmål fra publikum.

“Having Sir Richard present in Copenhagen and speaking to our ecosystem is very important, as it was a rare opportunity for people to interact with a true global superstar,” udtaler Neil Murray, founder af The Nordic Web.

Skriv et svar