Arkiver

FintechNyheder

Crowdfunding platformen Lendino er klar til at låne flere penge ud

I slutningen af maj rullede nyheden om Skandinaviens største crowdfundede lån. Siden er det nærmest vældet ind med nye investorer til P2P-låneplatformen Lendino. Teamet kan nu fortælle, at de har realiseret det næste lån på hele 1,5 mio.

Det går stærkt hos låneplatformen Lendino. Egentligt startede det hele med en essaykonkurrence og i efteråret sidste år blev Lendino så en realitet. I foråret var Lendino i finalen ved Next Step Challenge. Forrige måned gik deres første crowdfundede udlån igennem – det første nogensinde i Skandinavien.

Og nu er deres næste lån netop gået igennem, denne gang endnu større på hele 1,5 mio.

Lendino_AsgerTrierBingLæs mere om hvordan Lendino blev til: Fra essaykonkurrence til lancering af Lendino

Over 100 nye investorer

Efter Børsen bragte historien, om at Lendino havde formidlet Skandinaviens første crowdfundede lån, meldte mere en 100 nye investorer og 50 låntagere sig som interesserede.

– Det er helt vildt, så mange vi pludselig har kunnet skrive op. Vores næste låntager er allerede godkendt, så vi regner med at kunne tilbyde næste lån i løbet af meget kort tid, fortæller CEO Asger Trier Bing, der sammen med Andreas Christensen stiftede Lendino.

Godt samarbejde med Accelerace

Lendino var på scenen for at pitche, da Accelerace holdt Investor Day midt i juni. Hos Lendino er de glade for samarbejdet med Accellerace.

– Der er ingen tvivl, om at vi har fået rigtigt meget fra Accelerace. Blandt andet en masse gode kontakter, pitch-træning, forretningsudvikling og sparring. På Investor Day fik vi endda fem nye potentielle venture investorer – altså til os selv – som vi nu arbejder videre med, fortæller Asger Trier Bing.

Han forudser et spændende og travlt efterår, hvor Lendino vil udstede lån for over 20 millioner kroner.

Læs interviewet med Investor Day vinderen: Penneo vinder Best Startup på Accelerace Investor Day

Første platform for crowdfunding-lån

Lendino der blev stiftet sidste år er den første markedsplads for lånebaseret crowdfunding (peer to peer-lån) i Skandinavien. ‘Markedspladsen’ skal være bindeled mellem investorer og virksomheder og formidler lån på op til to millioner kroner til små og mellemstore virksomhederne. Lånene bliver givet via lånebeviser, og investorerne får en årlig rente på mellem 6-12 procent alt afhængig af risikoen.

Lendino estimerer, at markedet for lånefinansieret crowdfunding i Danmark i øjeblikket har et potentiale på mellem en og to milliarder kroner.

Læs mere om crowdfunding i Danmark i artiklen Fremtid og forhåbninger for den nu formelt stiftede Dansk Crowdfunding Forening & hvad politiker Jacob Engel-Schmith siger om at få Crowdfunding på folketingets dagsorden.