Arkiver

BusinessNyheder

Sortedam indgår samarbejde med backpacker platformen Comundu

Echo.it, Opeepl, Voiceboxer. Listen over iværksættervirksomheder, som Sortedam Ventures har investeret i, tæller flere succeser. Nu har de fået øje på softwarevirksomheden, Comundu, og fra januar 2015 fortsætter de to virksomheder sammen på rejsen ud til backpackere i hele verden. Af Tina Søndergaard

Man står med en god idé til et digitalt produkt. Man kender markedet og ved lige hvordan, det skal sælges og markedsføres. Men man mangler nogen til at udvikle produktet.

“Vi mangler bare en udvikler”. Den situation er der mange idémagere, der står i, og det er netop her, den snart 4 år gamle virksomhed Sortedam Ventures kan hjælpe  – hvis din idé og dit team kan vække deres interesse.

Sortedam Ventures går ind i helt unge virksomheder og tager ansvaret for produktudviklingen, så stifterne kan koncentrere sig om det, de ved noget om, – for Comundu betyder det, at de kan fokusere på deres niche omkring hostels og backpackere.

Læs også: Med VoiceBoxer taler vi det samme sprog

Skalerbar porteføljevirksomhed med et skarpt teamMichael Clausen

Virksomhederne, som Sortedam Ventures tager ind, bliver screenet grundigt. Ikke bare af direktør, Michael Clausen, men også af virksomhedens investorkomité, som består af ledere fra det erhvervslivet. Det er vigtigt, at nye porteføljevirksomheder ikke bare har en god idé, men også er skalerbare, ligesom at teamet skal være skarpt.

Om valget af Comundu som ny porteføljevirksomhed siger direktør, Michael Clausen:

”Comundu passer ind i Sortedam Ventures portefølje, både grundet stifternes omfattende viden om markedet men også grundet deres målrettethed med virksomheden. De har fundet et hul i markedet og sammenholdt med virksomhedens potentiale, er det meget interessant for os.”

Læs også: Digital opslagstavle til hostels i hele verden

Et samarbejde med perspektiv Ometepe, Nicaragua

Comundu er stiftet af søskendeparret Lasse og Mia Grosen og bygger på software til hostels. Samarbejdet med Sortedam Ventures betyder, at de nu kan komme hurtigere og stærkere i markedet.

”Vi står over for en lancering på det europæiske marked, og med Sortedam har vi fået en meget kompetent teknisk samarbejdspartner, som også har en rigtig god forståelse for vores forretning. Aftalen giver os teknisk ballast til at gå i markedet, og så var det den manglende brik for at sikre et godt team til den videre udvikling af Comundu. ” udtaler Lasse Grosen.

Comundu lancerer til februar deres platform på over 15 hostels i og uden for Europa. Målet er, at tilpasse produktet i samarbejde med disse hostels, indtil de er klar til at skalere yderligere.

Læs også: Dansk startup Opeepl Insights får millioninvestering