Arkiver

Coworking spacesNyheder

Rainmaking Loft er åbnet med 300 beboere

I denne uge åbner Rainmaking Loft på Holmen som Københavns nye centrum for tech-iværksættere. Med plads til 320 beboere er iværksætterhuset det største af sin art i Skandinavien. En lang række unge virksomheder flytter ind i et miljø, der skal få dem til at vokse. Af Pia Ella Elmegård

Rainmaking Loft er et co-working space – et arbejdsfællesskab på godt dansk – og iværksætterne får til huse i Beklædningsmagasinet på Holmen. De lejer sig ind i den fredede bygning fra 1888 og opnår adgang til andet end et skrivebord i smukke omgivelser.

RainmakingLoft_KristianJustesen”Iværksætterne kommer til at trække på hinandens kompetencer. Vi forsøger at opbygge en kultur, hvor det er normen at spørge naboen til råds, snarere end at ruge over sit guldæg ovre i hjørnet,” siger Managing Director Kristian Justesen.

Læs også: Mindpark kåret som et af de 11 mest eksotiske co-working spaces – i verden!

Fokus på at give iværksættere adgang til investorer

Blandt de nye beboere er folkene bag AppMonk. De udvikler apps med fokus på personlig udvkling, heriblandt platformen Brain+, som tilbyder spil, der træner hukommelse og koncentration. Den er på kort tid blevet downloadet mere end en million gange på iTunes. AppMonks CEO Mathias Buch Iversen og hans tre kollegaer har valgt at bo på Rainmaking Loft, fordi de er på udkig efter nye samarbejdspartnere.

”Miljøet derude bringer os tættere på mange af de mennesker, vi gerne vil være i nærheden af. Dels folk, der kan investere i vores forretning, men også dygtige programmører og andre IT-virksomheder, vi kan lave projekter sammen med.”

Læs også: Photopitch lander investering fra angel og launcher deres webservice

En potentiel ny partner for Brain+ og AppMonk kunne være en anden ny beboer i huset, der er glad for et kontorfællesskab, der i højere grad også inviterer ham inden for – selv om han ikke selv er iværksætter med et startup. Kim Tosti er en af de investorer, der flytter ud på Rainmaking Loft for at få et tættere samspil med opstartsvirksomheder.

”Der har været en tendens til, at iværksættermiljøet herhjemme kun henvender sig til iværksætterne. Jeg har ledt efter et sted, hvor økosystemet er mere fuldendt: Hvor der både er plads til ham, der kommer ind fra gaden på sit skateboard med en skør idé, såvel som yngre etablerede entreprenører og investorer som mig. Nogle gange begynder forretningsideerne jo hos investorerne,” siger Kim Torsti, der tidligere har investeret i det danske startup Photopitch.

RainmakingLoft_3

Et kontorfællesskab med hotelværelse på øverste etage

Rainmaking Loft er et co-working space i Beklædningsmagasinet på Danneskiold-Samsøes Alle 41 med Arkitektskolen og Copenhagen Street Food som nærmeste naboer. Derudover har beboerne adgang til fællesrum til events, egen spillehal og et hotelværelse på øverste etage med en blød seng, hvis de trænger til en lur.

Læs også: Coworking og coliving – det nye sort inden for iværksætteri

Rainmaking Loft er drevet af firmaet Rainmaking, som siden 2006 har specialiseret sig i udvikling af opstartsvirksomheder. Rainmaking Loft er startet i Danmark, men konceptet Rainmaking Loft startede i London først og siden Berlin.

”I dag har vi omkring 200 personer siddende hvert af de steder. Og vi vil skabe synergi mellem de tre Lofts, – fx ved at man som lejer har fri adgang til alle stederne og ved at bringe VCs fra London til København for at møde vores beboere,” forklarer Martin Bjergegaard, partner i Rainmaking.

De virksomheder, der flytter ind 1. marts, tæller blandt andre: Achoo, Asosio, AppMonk, BetterNow, The Fashion, You Run Global. Scripler, Snaplytics, God Bank og Live Manager.

Desuden får investorværket Business Angels Copenhagen base i huset sammen med accelerator-programmet Startupbootcamp.

Læs også: Rainmaking Loft har fået ny Managing Director

RainmakingLoft_4

1 kommentar

Skriv et svar