BusinessNyhederPlatformVenturekapital

Kæmpe investeringsrunde: Dansk portal rejser trecifret millionbeløb

Samlino

Den danske sammenligningsportal, Samlino.dk har rejst et trecifret millionbeløb i en af de største investeringsrunder for et dansk internetselskab.

Skrevet af: Simone Okkels og Jakob Lindmark Frier

For godt et halvt år siden, startede danske Samlino.dk forhandlingerne om en investering i deres sammenligningsplatform. Nu er tingene faldet på plads, og Samlino.dk har fået et trecifret millionbeløb fra ledende investorer i en af de største investeringsrunder for et dansk internetselskab nogensinde.

Helt præcist har Samlino.dk rejst 150 millioner kroner fra blandt andet den verdensomspændende vækstkapitalfond ACE & Company, Facebookinvestoren Peter Thiel, Lars Seier Christensen og tidligere administrerende direktør i Nordea, Thorleif Krarup.

Læs også: RealTjek tjekker dit boliglån

Og faktisk var der interesse for mere end 150 millioner, fortæller Kristian Pitzner-Jørgensen.

“Vi var så heldige, at der var flere interesserede, men så skal man finde ud af, hvem man gerne vil have med i ejerkredsen, og hvilket beløb, der skal ind i selskabet. Så der var desværre ikke plads til alle i denne omgang,” siger han.

Samlino.dk vil spare forbrugerne for milliarder årligt

Kristian Pitzner-Jørgensen har sammen med serieiværksætteren Mads Faurholt-Jørgensen stiftet Samlino.dk i 2014. Samlino.dk er kort fortalt en sammenligningstjeneste, der via en teknologisk platform søger at transformere måden, danske forbrugere køber og sammenligner forsikrings-, bank- og teleprodukter. Det er nemlig et uigennemsigtigt og komplekst marked ifølge Kristian Pitzner-Jørgensen.

Bank-, forsikrings- og teleprodukter kan være en jungle for danskerne. Vi forventer, at kunne spare danskerne fem milliader kroner om året, for der er et kæmpe potentiale her. Vi vil sikre transparens og lave priser,” siger han.

Læs også: Privat investering til yderligere udvikling af Samlino.dk

Beløbet estimerer han ud fra udregningerne fra brancherne og data om, hvad folk i gennemsnit kan spare, hvis man skifter til et selskab, der klarer ens egentlige behov. Med fremgang i virksomheder som Momondo og Hotels.com vidner det for Kristian Piztner-Jørgesen om, at danskerne gerne vil spare både tid og penge på at sammenligne. Derfor skal en del af investeringen gå til at udvide produktporteføljen på sitet til flere brancher.

“Vi ser på brancher, der har nogle karakteriska, som vi synes er interessante. Bank, forsikring og tele har det til fælles, at de er svære at genneskue, og det er store poster i dansk husholdning. Vi kigger efter brancher med samme røde tråd, og det kunne eksempelvis være energi,” afslører Kristian Pitzner-Jørgensen.

Investeringen skal hjælpe Samlino ud til de sidste millioner danskere

Indtil videre har Samlino.dk haft over en halv million unikke brugere. Investeringen skal hjælpe platformen til at nå endnu bredere ud.

“Den enorme støtte fra nogle af verdens mest anerkendte investorer og interessen, som vi får på vores platform fra brugere og samarbejdspartnere, er et klart signal til os om, at vi er på rette spor. Det forstærker vores tillid til vores mission om at skabe transparens og valgfrihed for danske forbrugere og samtidig give vores partnere en ny og innovativ måde at nå ud til de danske forbrugere på,” siger Kristian Pitzner-Jørgensen.

Ideen til Samlino.dk kom faktisk fra Mads Faurholt-Jørgensen, som Kristian Pitzner-Jørgensen kender gennem McKinsey. Mads er co-founder af Compare Asia Group, og de blev enige om, at mange danskere også ville kunne drage nytte af et billigere abonnement eller lån, som passede bedre til deres behov.

Læs også: Passer din bank eller forsikring til dit behov?

“Det, der adskiller os fra andre platforme er, at vi er en one stop-sammenligningsplatform. Vi har alt samlet ét sted, og teknologisk kommer vi bare dybere i behovsafdækningen. Der har vi en klar fordel,” siger Kristian Piztner-Jørgensen.

Han har selv sparet rundt regnet 5000 kroner årligt på at gennemgå sine lån og forsikringer på platformen, og han glæder sig til, at endnu flere danskere kan få samme besparelse ved at finde de produkter, der passer bedst til deres behov.

Investorerne er imponerede over platformen

“De danske forbrugere og samarbejdspartnere har modtaget Samlino.dk med åbne arme, og vi har været meget imponerede over virksomhedens resultater og kvaliteten af teamet. Forsikrings-, bank- og telemarkederne er en unik mulighed og har hidtil været relativt uberørt af teknologi. Vi er glade for at hjælpe virksomheden med at nå sin ambitiøse mission om at hjælpe de danske forbrugere,” siger Marc Syz, administrerende direktør for ACE & Company i en pressemeddelelse.

Læs også: Pictu: Vi skal gøre det lettere for fotograferne

Udover ACE & Company, Lars Seier, Peter Thiel og Thorleif Krarup har også Li Ka Shing familiens pengetank Pacific Century Group, Nova Founders Capital, den japanske finansielle kæmpeinvestor SBI Holdings, stifteren af Zynga, Mark Pincus og tidligere administrerende direktør i ISS, Waldemar Schmidt investeret i Samlino.dk