Arkiver

IværksætterlivNyheder

Ærlige #prøverigen historier fra danske iværksættere

Nederlag bliver kun læring, hvis man reflekterer over, hvad der kunne være gjort anderledes – til næste gang. To iværksættere besluttede sig for at gøre uge 23 til nederlagets uge, hvor 5 iværksættere deler historierne om det-der-projekt-der-gik-galt.

NikolajAstrupUnder overskriften “startupmiljøet – en hyklers paradis” har Nikolaj Astrup skudt initiativet #prøverigen i gang, og alt tyder på, at det var præcis det kærlige spark, som der er brug for. I blogindlægget skriver Nikolaj Astrup, at iværksætternes popularitet har ført til hykleri.

“Startupmiljøet er blevet hipster, og det er jo både godt og skidt. Godt, fordi det bliver mere udbredt at være iværksætter, dårligt, fordi der er enormt meget tom snak. Du kan ikke tage til et startup event, uden at folk på SU citerer Steve Jobs.”

Nikolaj Astrup skriver også, at mange iværksættere taler højt om netop at være en iværksætter, men ikke taler lige så højt om sine nederlag.

Desværre er der ikke mange, som deler deres rigtige fejl og nederlag. De folk, der markedsfører sig mest som iværksættere i Danmark, er nogle af de dårligste til at dele, når tingene ikke går som planlagt.

Det er et udsagn, som vi kan være enige i, men vi oplever, at når historierne fortælles bliver de taget rigtig godt imod.

Ærligheden er forfriskende og (med tilladelse) ønsker vi, at genpublicere de enkelte indlæg over nogle uger med formålet om, at minde Jer, og os, om, hvor vigtigt det er, at vi kan tale om de planer, der ikke går, som vi havde håbet på.

5 historier om danske iværksætternederlag

Nikolaj Astrup og Halfdan Timm leverer to ud af de fem planlagte indlæg. Nikolaj Astrup har også forfattet den gratis e-bog “BEDRE”, der netop handler om at reflektere og blive klogere. Ud over de to initiativtagere har Lars SkjoldbyMartin Hjort og Magnus Kjøller budt ind med endnu to indlæg på deres egen blog.

#prøverigen har allerede beriget startupmiljøet med 3 nye historier, og hashtagget har genoplivet et indlæg fra Thor Fridriksson, co-founder af Pumodo, der fortæller om deres pivotering til den nye app Champion – læs Trendsonline.dk indlægget om den historie her.

Andre inspirerende historier om nederlag

Til dette års TechBBQ bestod programmet blandt andet af panelet “What We Learned”. I panelet sad fire modige iværksættere; Martin Bjergegaard fra Rainmaking, Peter V. T. Schlegel Admaze.ly og Søren Halskov Nissen fra Drivr, der nu kører med Tesla, samt Jesper Knudsen fra Accelerace.

VJV - TechBBQ 2014.05.20 (241 of 264)

Vi har tidligere bragt historien om det konkursramte Admaze.ly og den personlige rejse, det har været for co-founder og CEO Peter V. T. Schlegel. Læs hele dén #prøverigen historie her.

Send os din #prøverigen historie

På kun én enkelt uge har de to initiativtagere måske startet initiativet, der allerede har taget godt fat på Twitter, og vi ser gerne, at #prøverigen kan fortsætte med flere iværksættere, der har mod på at dele deres historier om nederlag.

Trendsonline.dk tager gerne stafetten op, og vil gøre en indsats for at holde ild i den i lang tid efter uge 23’s fem indlæg.

Send din historie til redaktionen@trendsonline.dk og skriv #prøverigen i emnefeltet.

14 kommentarer

Skriv et svar