Arkiver

EventsNyheder

En lege-date for kunst og teknologi

På fredag den 31. juli kan du for første gang nogensinde tage på Trailerpark Festival på Vesterbro og samtidig komme helt frem i skoene på den teknologiske front. Den dag er der Trailerpark I/O.

I år kan du møde kendte koncepter og spillere fra startupmiljøet som HackBeat, Pecha Kucha og Tech Hotdog, som på hver sin måde bidrager med workshops, debatter og interaktive installationer på Trailerpark I/O. Samtidig vil der være mere traditionelle festival-aktiviteter på området, som live-koncerter og DJ-sets.

Tilsammen udgør arrangementet en virkelig gennemtænkt “lege-aftale” mellem startup-miljøet og kunstner-miljøet i Danmark, som lokker med nye innovative talent-konstellationer.

Læs også:  TechHotdog – One metric to rule them all

Startups der leger

Det danske startupmiljø er præget af meget software og platform, og af meget business to business virksomhed.

På handelshøjskolerne har vi lært at tage jakkesæt og slips på og lave forretningsmodeller, så vi kan tiltrække seriøse investorer og bygge solide arbejdspladser. På de tekniske universiteter har vi lært at strukturere vores opgaver og fokusere, så vi kan lave et vandtæt produkt.

De to grene har for længst forelsket sig i hinanden og indset deres dybe afhængighed af hinanden. Måske er det sidste, der mangler, at vi opdager de kreative fag. Dem der har lært at gribe en ide eller blot en tanke og gøre den fysisk -og lige så vigtigt at formidle den til omverdenen. Måske vores virksomheder kunne lære noget om “den gode ide” og brugervenlighed – eller noget helt tredje, hvis vi forelskede os lidt i de kreative.

Et par gode eksempler på virksomheder der har leget mange af deres største succeser frem, er giganter som Google, Imgur, der for nyligt vandt en Webby Award, som bedste online fællesskab og AirBnB. Alle har et massivt fokus på kreativitet i arbejdsprocessen.

Læs også: Danmark får besøg af en Cyborg

De små bliver de nye store

Kaave Pour, som er leder af Trailerpark I/O, har en baggrund inden for design ledelse og journalistik og er medstifter af startuppet Retelly. Han fortæller at arrangementet for ham handler, om hvordan design og teknologi kan skabe nye muligheder, oplevelser og nye måder at interagere på.

“Vi har altid været kendt og anerkendt for vores danske design, men det er vigtigt, at vi ikke hænger fast i at tænke design som statisk æstetik, og derfor ønsker vi at tage publikum med til grænseposten til fremtiden, hvor teknologien giver os en helt ny palette at designe med,” siger Kaave Pour og fortsætter:

”Det mest banebrydende innovation i det seneste årti, er kommet fra små spillere, som tør tænke anderledes og tør udfordre det etablerede. På Trailerpark I/O samler vi alle disse rebeller på tværs af brancher, for at lade os inspirere hinanden, dele ideer og åbne hinandens horisont for hvad der sker i hele det kreative økosystem.”

Kaave og teamet bag Trailerpark I/O præsenterer talks gennem dagen, der skal inspirere festivalens deltagere, og måske endda give dem mod til at lege lidt mere selv.

Læs også: Opdag kvalitetsvideoer med Retelly

Når passionen blive et job

Pia Ella Elmegård, som er en af arrangørerne bag Tech Hotdog-eventet, lægger også vægt på den legende del af Trailerpark I/O.

“Jeg håber at Trailerpark I/O og vores lille del af det, Tech Hotdog, kan være med til at inspirere folk til at begynde at lege lidt mere i hverdagen. -Ikke være bange for at bruge arbejdstid på at sidde på gulvet og prøve ideer af,” siger hun og fortsætter:

“Vi har fundet fire fantastiske eksempler på, hvordan helt almindelige folk har taget deres passion og gjort det til en virksomhed.”

De startups, som Pia Ella Elmegård og Tech Hotdog har inviteret på scenen, bruger i høj grad kreativiteten i deres hverdag. En af gæsterne er CEO, Kenneth Madsen fra Dxtr Tactile, – eller som de selv kalder sig LEGO 2.0, der bogstaveligt har gjort leg til deres arbejde.

De har designet et stykke legetøj, bestående af magnetiske byggeklodser og en app, som giver barnet forskellige byggeopgaver baseret på de klodser, barnet har til rådighed.

En anden af Tech Hotdog-gæsterne er Donkey Republic, der har løst et typisk københavner-problem – cykellåsen. De har gjort låsen til en app, og sat en særlig lås på deres flåde af cykler – eller Donkeys, som de kalder dem – og har allerede inden alfa-lancering overhalet det kommunale dele-cykelprojekt.

Der er stadig få billetter at hente til Trailerpark I/O inklusiv adgang til festivalen fredag den 31. juli, hvor det musikalske program byder på alt fra Medina til Blaue Blume.

Læs også: Trailerpark Festival udvider med en teknologifest