Arkiver

NyhederVenturekapital

De 10 største investeringshistorier i 2015

Peakon 2016 Trendsonline

Året bød på en perlerække af investeringer til startup virksomheder. Vi bringer her de 10 mest læste investeringshistorier.

#10 Egmont investerer millionbeløb i edtech startuppet WriteReader
Den populære edtech-app, Skriv og Læs, der skal lære børn at læse gennem skrivning, vil nu blive bredt ud til den danske grundskole i et nyt samarbejde mellem undervisningsforlaget Alinea og iværksættervirksomheden WriteReader.


#9 Tidligere Just-Eat direktør skyder viden og penge i Planday
Da ventureselskabet Creandum i 2014 investerede i Planday, holdt de en del af investeringen åben for den rette medinvestor. Ham fandt de i Klaus Nyengaard, der tidligere førte an i internationaliseringen af det danske takeaway-koncept Just-Eat. Den erfarne iværksætter og business angel skal nu hjælpe Planday med deres fortsatte væksteventyr.

PLANDAY US-Team med stifterne i midten

#8 Airtame sender første produkter af sted og rejser 8 millioner kroner i funding
Et lille år efter deres succesfulde crowdfunding kampagne på Indiegogo begynder Airtame at sende de første versioner af deres HDMI-dongle på gaden. Samtidig rejser de 8 millioner kroner i funding fra danske SEED Capital og Libratone-stifter Tommy Andersen.

Christian Stadil#7 Dansk millioninvestering i Tradonos brugtsalg på Facebook
Den danske iværksættervirksomhed Tradono handler med brugte varer på Facebook. De modtog en millioninvestering fra tre private danske investorer, herunder erhvervslederen Christian Stadil.

#6 Den digitale “Barnets bog” er født og får millioninvestering
Efter godt 3 års udvikling og en millioninvestering fra den danske venture fond Capnova blev den danske familieapp Filihood lanceret.

#5 Podio-folk stifter nyt startup og får millioninvestering
De tidligere Podio-folk Phillip Chambers, Kasper Hulthin og Christian Holm samt Dan Rogers fra Songkick er teamet bag en ny startup, der skal hjælpe ledere med at forstå den væsentligste drivkraft i deres virksomhed – de ansatte.

#4 Danske Lapio har knækket koden: tiltrækker investorer fra hele verden
Lapio er et eksempel på et dansk startup, som har rykket teltpælene op og er flyttet til Silicon Valley. Det har givet dem adgang til investorer fra hele verden og giver dem mulighed for at udvikle et produkt til det globale marked. Men de har stadig et ben i hjemlandet.

#3 Nytænkende platform for boligsalg får millioninvestering
Ejendomsmæglerplatformen Just-sold melder nu ud, at de har modtaget en millioninvestering fra kapitalforvalterne Hellerup Finans.

#2 Angel-investering til dansk Instagram-startup
Det danske Instagram-startup Sponsta annoncerede, at de havde fået investering fra de to danske business angels Tommy Ahlers og Andreas Rasmussen.

Sponsta

#1 Trustpilot får 500 millioner i investering
Den danske brugeranmeldelsesplatform Trustpilot rejser 500 millioner kroner i en ny investeringsrunde og gør klar til stor USA-satsning.

Skriv et svar