Arkiver

Nyheder

Dansk template management-system får tocifret millionbeløb i syndikatinvestering

Danske Templafy har skabt en løsning, der strømliner virksomheders udtryk på tværs af platforme, og kan nu offentliggøre, at de modtager en stor syndikatinvestering fra SEED Capital og Sunstone Capital.

Den digitale opstartsvirksomhed Templafy har modtaget 13 mio. i syndikatinvestering fra to danske ventureselskaber. SEED Capital, der tidligere har investeret i online træningsplatformen Endomondo og den globale brugerdrevne anmeldersite Trustpilot og Sunstone Capital, der tidligere har investeret i blandt andre ønskelisteplatformen Addwish og den digitale puliceringsplatform Issuu.

Danske Templafy byder ind med en innovativ Template Management-løsning. Deres løsning giver den enkelte virksomhed mulighed for at styre skabeloner, dokumenter og præsentationer på tværs af flere platforme, uanset hvilket device de anvender og uanset, hvor og hvornår de har behovet.

God pitch gjorde udslaget

Templafy var med i sidste års Accelerace-program og har idag modtaget 13 millioner i seed investering. Investering er ledet af SEED Capital med syndikering fra Sunstone Capital. I aftalen er der mulighed for at SEED Capital kan komme med yderligere millioner, så det samlede beløb kommer op på 20 millioner kr.

En fantastisk pitch til Accelerace Investor Day var med til at lægge grundstenene for dialogen med Sunstone og SEED Capital, for efter pitchen afleverede Christian Jepsen fra Sunstone et visitkort og lykønskede CEO i Templafy Christian Lund for en rigtig god pitch.

“Vi snakkede med Sunstone til Accelerace Investor Day, og dialogen med dem startede allerede der,” udtaler Christian Lund til Trendsonline.dk og fortsætter:

“Der var ret stor interesse fra flere investorer, men relativt hurtigt blev vi konkrete og kunne begynde forhandlingerne omkring vores vilkår.”

Ifølge Christian Lund er der helt klare fordele ved at få en investor ind – foruden pengene på kontoen.

“Investorerne er rigtigt dygtige til at hjælpe os med at strukturere vores strategiske afsæt, så vi hurtigt kommer frem til eksekvering. De har en lang does and don’t liste, især donts. Desuden har investorerne fra starten haft fokus på vores key metrics og KPI’er som de hjælper os med at præcisere og arbejde efter. Målet er at opnå det bedst mulige udgangspunkt for fremtidig tiltrækning af kapital,” siger Christian Lund.

Omfattende marked med stort potentiale

For mange lyder template management måske ikke særlig hot, men det er et helt nyt marked, som Templafy har åbnet med deres domæneviden og tidligere erfaring med skabelondesign.

På verdensplan er der over 1 milliard brugere af forskellige kontorprogrammer. Hovedparten af disse er en del af det enorme marked, som Templafy nu skal ud og erobre. De står med en interessant mulighed for at vinde en global og helt ny markedskategori, og netop dette har også gjort, at Jakob Ekkelund fra SEED Capital Jakob ser dette som en super interessant case.

“Der er et kæmpe potentiale, og Templafy har identificeret et nyt behov blandt større virksomheder og går benhårdt efter at være de første til at udfylde det,” udtaler Investment Manager Jakob Ekkelund, SEED Capital.

Trend baseret på behov

Templafy rammer ned i en trend, hvor flere og flere virksomheder bevæger sig over på cloud-baserede løsninger. Her kommer Templafy med en løsning på et problem, som mange virksomheder står med, nemlig det at have styr på templates i forskellige programmer og på forskellige devices. For virksomheder er det ikke kun i forhold til branding, men også det juridiske ståsted, hvor de har krav og informationer, der skal være på alle deres dokumenter. Det er præcis den udfordring, som Templafy forsøger at komme med en løsning på.

Ambitionerne er store hos Templafy, og den nye investering er et led i strategien om at komme ud på det globale marked så hurtigt som muligt. Derfor kigger de allerede nu efter muligheden for endnu en investeringsrunde.

“Vi forventer inden længe af gå i gang med indledende kaffemøder i forhold til en eventuel serie a runde. Dog har vi med den netop lukkede seed runde fået skabt en forholdsvist lang og stabil runway, og vi forventer tidligst at tage ny kapital ind i et af de sidste kvartaler af 2015,” udtaler Christian Lund afslutningsvis til Trendsonline.dk.

Du kan læse mere om Templafy på Trendsonline.dk.

Her kan du læse om andre investeringer fra SEED Capital og Sunstone Capital:

FOCUS on Endomondo: Fitness-app med 20 mio. brugere (engelsk)

Trustpilot får 150 mio. i ny investering

Addwish satser på online ønskesedler

Issuu flytter hovedkontoret til Silicon Valley

4 kommentarer

Skriv et svar