Arkiver

EventsNyheder

Årets Born Global afsløres i aften til Ivækstprisen 2013

I aften kommer den aften, som rigtig mange har ventet på – især de mange nominerede fordelt over seks kategorier, som hver får kåret en vinder på denne stormfulde aften hos Deloitte på Amager. Trendsonline er især spændt på kategorien “Årets Born Global”, som indeholder mange spændende digitale og innovative bud.

Vi har også bragt en artikel om den mere debatterede “Årets Kvindelige Iværksætter” pris, læs den her, men her er det Born Global kategorien  som vi kigger nærmere på. Den indeholder mange navne, som Trendsonline har fulgt tæt, og vi hepper på flere af dem!

The Eye Tribe – øjenstyringsenheder skal være tilgængelige for alle

En af de nominerede er The Eye Tribe, der har skabt en øjenstyringsenhed med misionen om at gøre øjenstyring tilgængeligt for alle. The Eye Tribe var et af seks udvalgte danske startups, der blev inviteret med til et af europas største tech konferencer, Web Summit i Dublin. Trendsonline har skrevet om det flere gange, sidst i september da de lancerede The Eye Tribe Tracker. I september udtalte co-founder og CEO Sune Alstrup Johansen til Trendsonline:

“Inden længe vil eyetracking blive indbygget i hverdagsprodukter som smartphones og tablets, men vi ønsker at være et skridt foran, så vi kan sikre, at der er apps og spil til rådighed, når teknologien er indbygget i den næste generation af mobile enheder.“

Hvis The Eye Tribe vinder aftenens Ivækstpris i kategorien “Årets Born Global”, er vi spændte på at se, hvor det kan føre dette startup videre hen.

Conferize – viden der skal deles

En anden nominering, som varmer vores store røde hjerte på Trendsonline redaktionen, er Conferize med serie-iværksætteren Martin Ferro-Thomsen ved roret. Conferize fik en million-investering i september, og denne skal bruges på at videreudvikle Conferize platformen for den mere løst event-baserede “next-school” konferenceform, hvor konferencen minder mere om et community der mødes. På Republikken talte Martin Ferro-Thompson til et åbent event, Startup Night, hvor han satte nogle ord på både visionen og missionen bag Conferize.

“Vi vil være det førende medie for denne community-baserede form for konference.”

“Viden kan være sekundær på konferencen, det handler om at netværke med de andre mens man er fysisk til stede, i rammer som dem her.”

Crowdcurity – crowdsourcing af sikkerhedstestere

Trendsonline har også fulgt Crowdcurity og deres crowdsourcing platform, der skal sikre virksomheder mod hackerangreb, læs mere om deres service her. For nyligt kunne Crowdcurity fortælle om en plads i accelerator-programmet Boost.vc i Silicon Valley – et fire måneders ophold der skal give Crowdcurity et kæmpe boost og et netværk, der skal hjælpe dem videre. Co-founder Esben Friis-Jensen fortalte os om at gå live med deres service, og hvordan de tester og forbedrer deres service løbende.

”Vi vil blive ved med at forbedre vores produkt baseret på de erfaringer vi får undervejs. Netop vores evne til hurtigt at lave ændringer er en af de store fordele vi har som et startup, der opererer online.”

Zerved – bestilling og betaling fra din smartphone

Zerved har skabt en ny løsning for restauranter, natklubber, teatre og meget andet, krydser både brancher og industrier, med deres app til bestilling og betaling direkte fra kundens smartphone. Trendsonline har skrevet om Zerved her, og om den investering der sikrede dem funding til dette efterår, og sidst da Zerved kunne fortælle Trendsonline om deres aftale med MasterCard:

“Vi blev kontaktet af MasterCard, fordi de har gang i en kampagne, hvor de gerne vil “hylde” det de kalder Cashless teknologier. Og da vi netop har valgt at integrere os til MasterCard (og Maestro samt VISA) i stedet for det hedengangne Dankort, passede det os perfekt, at de kontaktede os.”, siger co-founder Martin Willer Tychsen til Trendsonline.dk og fortsætter

“Nu promoverer MasterCard Zerved som et eksempel på, hvordan MasterCard kan bruges i kontantløse løsninger”

Cloakroom & Polartech

Bag det hollandsk lancerede The Cloakroom, sidder to danske gutter, der allerede har imponeret sig ind i en nominering i “Årets Born Global” kategori. De har skabt en tech-baseret løsning, der kan shoppe for mænd. En digital service der allerede er ud over landegrænser. På Ivækstprisen’s website, kan man læse:

“Som kunde svarer man på en række spørgsmål online, og får derefter tilsendt en unikt sammensat boks med tøj af en professionel stylist. Boksen indeholder Skandinavisk mode for 8.000 kr. med primært danske brands. The Cloakroom er et knivskarpt koncept som rejste DKK 1,5 mio. fra angel investorer i første runde. Drengene lancerede projektet i Holland d. 20. maj 2013 og har i dag 15 medarbejdere samt en månedlig omsætning på knap DKK 1 mio. The Cloakroom forventer at lancere i Danmark og Belgien i 2014s første kvartal.”

Den sidste nominering går til Polartech, som er en helt ny teknologi indenfor rengørings- og overfladebehandlingsmaskiner, skabt af Jesper Holmgaard. Dette produkt bliver allerede brugt på tværs af 16 forskellige industrier og er et rengøringsprodukt, der hverken er giftigt, brændfarligt eller nedslibende.

Trendsonline har slæbt sig gennem stormen og venter nu i spænding sammen med resten af de brave deltagere, for at finde ud af hvem priserne går til.

Held og lykke til alle!